Arijana Vojić, Tatjana Praštalo i Vesna Balvan na Evropskom rukometnom prvenstvu

Arijana Vojić, Tatjana Praštalo i Vesna Balvan na Evropskom rukometnom prvenstvu
Evropska rukometna federacija (EHF) jučer je i zvanično potvrdila da će se planirano Evropsko rukometno prvenstvo za rukometašice ipak odigrati. EHF se suočio sa problemom otkazivanja domaćinstva od strane Norveške koja je zajedno sa Danskom trebala ugostiti ovogodišnju smotru najboljih ženskih reprezentacija starog kontinenta.

Ipak, nekon nekoliko dana pregovora, EHF i Danska rukometna federacija dogovorile su da cjelokupno domaćinstvo preuzme Danska.

Evropsko rukometno prvenstvo odigrat će se od 3. do 20. decembra 2020. godine a gradovi domaćini su Herning i Kolding.

Ove godine učešće će uzeti šesnaest reprezentacija razvrstanih u četiri grupe. Sve reprezentacije iz regiona izborile su nastup osim Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina i ove godine će imati svoje predstavnike ali kao i mnogih godina do sada samo u vidu službenih lica. Već ranije smo pisali da će pravdu na ovom prvenstvu dijeliti banjalučanke Tatjana Praštalo i Vesna Balvan.

Tatjana i Vesna već nekoliko godina uspješno sude širom Evropskog kontintenta, a prije nekoliko godina sudile su i finalnu utakmicu EHF Kupa.

Osim Tatjane i Vesne ulogu kontrolora suđenja imat će i Arijana Vojić. Posljednjih godina niti jedno veliko tamičenje ne protiče bez Arijane, pa tako je Arijana prošle godine bila nominovana za finalni susret  Svjetskog rukometnog prvenstva koje je odigrano u Japanu.

Ovo prvenstvo će biti veliki izazov kako za organizatore tako i za učesnike prvenstva, obzirom na globalni problem izazvan pandemijom korona virusa. Svi učesnici prvenstva od 15. novembra nalaze se u posebnom režimu, gdje se svakih 72 sata vrše testiranja na Covid-19, a takav protokol će biti i tokom samog prvenstva u Danskoj.

Kretanje za sve učesnike biće dozvoljeno samo na relaciji hotel, transport, dvorana i nazad, tj svi učesnici će se nalaziti u “Red zoni”.

Našim djevojkama želimo mnogo uspjeha na predstojećem Evropskom rukometnom prvenstvu.

Grupa A: Francuska, Danska, Crna Gora i Slovenija
Grupa B: Rusija, Švedska, Španija i Češka
Grupa C: Holandija, Mađarska, Srbija i Hrvatska
Grupa D: Rumunija, Norveška, Njemačka i PoljskaPODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Bišćanka Arijana Vojić će našu zemlju predstavljati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Bišćanka izborila mjesto među svjetskom elitom

Poznato vrijeme i mjesto dženaze Adeli Merdžanić

Arijana Vojić, Tatjana Praštalo i Vesna Balvan na Evropskom rukometnom prvenstvu

VIDEO - Sijevale šake: Žestok obračun ukrajinskih rukometašica