Bihać: U Kabinetu premijera održan radni sastanak posvećen rješavanju pitanja Doma zdravlja

Bihać: U Kabinetu premijera održan radni sastanak posvećen rješavanju pitanja Doma zdravlja
- Na jučer održanom sastanku jasno su definisani daljnji koraci oko izgradnje nove zgrade bihaćkog Doma zdravlja, ali i rekonstrukcije oštećenog dijela objekta. Konačnu odluku dat će Vlade USK već na narednoj sjednici, i jasno odrediti procedure koje slijede od projekta i idejnog rješenja….

Na inicijativu Fatke Kulenović, zastupnice u Skupštini Unsko-sanskog kantona održan je radni sastanak u Kabinetu premijera sa samo jednom temom – bihaćki Dom zdravlja, izgradnja nove i rekonstrukcija dijela postojeće zgrade.

Premijer USK Mustafa Ružnić, ministri iz resora zdravstva i građenja, te zastupnici u kantonalnoj Skupštini, složni su da je dug put do krajnjeg cilja, prvenstveno zbog postojećih zakona koji odugovlače proceduru, ali novca neće nedostajati. Vlada USK finansirat će izgradnju novog objekta, ali i rekonstrukciju postojećeg, saopćeno je nakon sastanka.Bihaćki Dom zdravlja, odnosno menadžment, zajedno sa Upravnim odborom na sebe je preuzeo zadatke koje mora izvršiti i u konačnici proslijediti Ministarstvu zdravstva, kako bi Vlada već na prvoj narednoj sjednici svojom odlukom dala zeleno svjetlo za daljnje procedure.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Vlada USK-a: Povećanje plata prosvjetarima dovelo bi u pitanje redovnu isplatu

VIDEO - Razgovor s Mustafom Ružnićem, premijerom USK

U toku je masovna imunizacija u USK

Javni poziv za imaoce pravosnažnih sudskih odluka za potraživanja prema Unsko-sanskom kantonu

Bihać: Na kupalištu Bravice ugušio se osamnaestogodišnjak