Bisera Turković: Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu

Bisera Turković: Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu
Lideri 30 zemalja članica NATO saveza su usvojili deklaraciju koja u jednom dijelu poziva političke lidere u BiH da konstruktivno sarađuju u smislu euroatlantskih integracija za dobrobit svih u državi uz provođenje “prijeko potrebnih reformi” - uključujući političke, izborne, ekonomske i odbrambene - bez prejudiciranja odluke o budućem članstvu.

Također su pohvalili Bosnu i Hercegovinu “za njen doprinos operacijama pod vodstvom NATO-a”, a lideri su pozvali vlasti naše zemlje da "u potpunosti iskoriste širinu NATO-ovih alata za zajedničku sigurnost i partnerstvo".

Među prvima je reagirala Bisera Turković, ministrica vanjskih polova BiH, koja je na društvenoj mreži Twitter napisala da je ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu."Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za  Bosnu i Hercegovinu. Podrška teritorijalnom integritetu BiH, reformama i partnerstvu sa NATO-om od vitalne su važnosti za mir, sigurnost i napredak BiH i cijelog regiona. NATO je bio i ostao ključni faktor stabilnosti u regiji", napisala je ministrica Turković u tweetu.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Lavrov oštro kritikovao Zapad: Zaista žele provokaciju, Stoltenberg je izgubio vezu s realnošću

Tegeltija pohvalio bh. dijasporu: Imaju više entuzijazma nego srpska i hrvatska zajedno

Dodikova kćerka se ''okomila'' i na Samanthu Power, pa ''zaključila'': Ugasiće mi Ameri Twitter, 100 posto…''

Marić o izjavama Turković: Reče ministrica koja na službeni put u SAD povela svog sina da bi joj pridržavao tašnu

VIDEO - Turković nazvala bh. građane ''razmaženim'' i poručila: Svi mi imamo jako dobar život