Facebook uvodi novo pravilo za dijeljenje članaka s portala

Facebook uvodi novo pravilo za dijeljenje članaka s portala
Prije dijeljenja linka na neki članak korisnici će morati odgovoriti na Facebookov upit.

Facebook je putem Twittera obavijestio korisnike da kreću isprobavati novi podsjetnik koji će ljude pitati žele li podijeliti članak koji još nisu otvorili, piše Verge.

Naime, korisnicima će prije dijeljenja nekog linka “iskočiti” poruka koja će ih podsjetiti da članak pročitaju prije nego što ga podijele. Ipak, čak i ako ne žele svejedno će ga moći objaviti. 

Glasnogovornik Facebooka je naglasio da će dodatak doći do sveukupno šest posto korisnika koji Facebook pokreću na Androidu.“Danas krećemo s testiranjem novog načina promoviranja informiranog dijeljenja novinskih članaka. Ako objavljujete članak koji niste pročitali, pokušat ćemo vas ohrabriti da ga ipak otvorite prije nego što ga podijelite s drugima”, stoji u objavi.

Podsjetnik je manji od onog kojeg koristi Twitter koji je tom značajkom razjario velik broj korisnika koji su članak pročitali negdje drugdje, a samo su htjeli podijeliti poveznicu s drugog portala.

Iz Facebooka kažu da će poruka pokušati pomoći korisnicima da se informiraju o stvarima koje dijele. Radi se o još jednom od nastojanja spriječavanja širenja dezinformacija, problemom s kojim se Facebook suočava već godinama. Kao što poruka upozorava, ne otvaranje članka dovest će do “propuštanja ključnih činjenica”, s obzirom da naslovi vrlo često pričaju samo dio priče.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Iz Facebooka o nezapamćenom ispadu: Izvinjavamo se svima, korisnički podaci nisu ugroženi

Facebook: Izvinjavamo se korisnicima, radimo na otklanjaju problema

''Pali'' Facebook, Instagram i WhatsApp širom svijeta

Pravda za Dženana: Ljuta Krajino, dolaziš li nam?

Twitter i Google će uklanjati sadržaje u kojima se negira genocid u Srebrenici