FOTO - Američki kreator izazvao skandal: 'Četnik-maneken' na modnoj pisti u Novom Sadu

FOTO - Američki kreator izazvao skandal: 'Četnik-maneken' na modnoj pisti u Novom Sadu

01.10.2021 - 16:24 USKinfo.ba | radiosarajevo.baAmerički kreator Eric Rosset predstavio je na "Srpskoj nedelji mode", koja je održana 28. septembra u Novom Sadu, svoju kolekciju koja je potpuno drugačija od svega što se moglo vidjeti na ovogodišnjoj Sedmici mode.

Radi se o bikersko - "ljubavnoj liniji", a temu modne linije su modeli ispratili i time što su jedni drugima dodavali kacige na pisti.

No, sam događaj je obilježio skandal nakon što se jedan od manekena pojavio s tetovažama četničkih vojvoda, ratnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata.

Zbog toga je na društvenim mrežama vrlo brzo dobio naziv 'četnik-maneken', a pojedinci su oštro osudili ovakav vid glorificiranja ljudi iz mračne prošlosti naših prostora.Na tijelu navedene osobe najupadljivija je tetovaža četničkoga vojvode Dragoljuba Draže Mihailovića, koji je zbog zločina u Drugom svjetskom ratu osuđen na smrt.

Pored njega je i tetovaža Momčila Đujića, istog onog zločinca zbog kojeg je UEFA nedavno naredila Ognjenu Vranješu da ne može igrati utakmice ako ne prekrije njegovu tetovažu.

Osim toga, na tijelu je i citat Živojina Mišića:

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred", javlja portal Žena.

S druge strane, na rukama 'četnika-manekena' su portreti Nikole Tesle i Mihajla Pupina.

Svega se tu našlo, pa i ženskih usana, krstova, a ispod pojasa - prizor bombe?!Inače, kada već govorimo o pojmu 'četnik' treba podsjetiti da se odnosi na pripadnike Ravnogorskog četičkog pokreta (RČP), saradnicima nacističkih okupatora, izvršiteljima brojnih zločina na prostorima BiH i Hrvatske.

Za zločine u Drugom svjetskom ratu Dragljub Draža Mihailović, čiji lik 'krasi' tijelo pomenutog manekena, osuđen je na smrtnu kaznu.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

FOTO - Američki kreator izazvao skandal: 'Četnik-maneken' na modnoj pisti u Novom Sadu

U BiH postoji 16 četničkih udruženja: Ambijent u RS-u podstiče njihovo postojanje

FOTO+VIDEO - Bursać nakon četničke tirade Trifunovića: Žao mi ovdašnjih ljudi...

VIDEO - Ćamil Duraković objavio nove snimke iz Srebrenice: Sada su nadležni na potezu

Vojnici koji su pjevali četničke pjesme bit će nečasno otpušteni iz OS BiH