FOTO: Krenula izgradnja kampa za migrante u Lipi kod Bihaća

21.03.2020 - 11:30 USKinfo.ba |


U Lipi kod Bihaća jutros je krenula izgradnja kampa za migrante. U ovaj kamp bi u narednim danima biti trebali stići svi migranti koji se nalaze na teritoriji grada Bihaća, a koji nemaju smještaj u kampovima. Dakle svi koji se nalaze na javnim površinama, napuštenim fabrikama i neizgrađenim objektima, sele u novi kamp.

Namjera je da se nakon toga, u novi kamp izmjeste i migranti koji se trenutno nalaze u BIRI, što bi dovelo i do zatvaranja tog kampa koji se nalazi u urbanom dijelu Bihaća.

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH jučer je na press konferenciji izjavio kako će logistiku za kamp obezbijediti Civilna zaštita Federacije BiH. Za početak, oni su rekli dati 50 šatora i 200 kreveta sa pratećom opremom (deke, posteljina i sl).

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, danima vodi pregovore sa predstavnicima međunarodnih organizacija u BiH, ali i predstavnicima Evropske komisije i drugim diplomatama, pokušavajući lobirati i vršiti pritisak da se uključe u finansiranje ovog kampa.

U ovim trenucima šatore postavljaju članovi Crvenog križa Bihać, a na lokaciji se nalaze i bihaćke gradske službe, Vodovod i Komrad.

Evo kako "kamp" izgleda sada.


PODIJELI OVU VIJEST


TVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Potvrđeno iz MUP-a za USKinfo.ba - Migrant u Kulen-Vakufu podlegao od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem

Epilog jučerašnje akcije u Krajinametalu - Policija u Bihaću u jednom danu prebacila 450 migranata u kamp LIPA

BIHAĆ: Rekonstrukcija javne rasvjete u 136 ulica, vrijednost preko milion maraka (FOTO)

VIDEO - Pogledajte šta je uradio vozač kada je pronašao migrante u svom kamionu

Blizu 600 migranata pronađeno u bivšoj željezari u Bihaću, počeli krasti voće i povrće iz bašti