Glavni federalni tužilac F BiH Halilović Munib u posjeti Kantonalnom tužilaštvu USK

Glavni federalni tužilac F BiH Halilović Munib u posjeti Kantonalnom tužilaštvu USK

02.09.2021 - 09:24 USKinfo.ba |Jučer je u posjeti Kantonalnom tužilaštvu USK boravio Glavni federalni tužilac Munib Halilović koji je održao sastanak sa Glavnom kantonalnom tužiteljicom Fadilom Amidžić i njenim zamjenikom Adnanom Tulićem.

Na sastanku se izvršila analiza rada na predmetima ratnih zločina, korupcije i privrednog kriminala, te su definisani zajednički ciljevi i prioriteti. Glavna kantonalna tužiteljica je upoznala Glavnog federalnog tužioca o nizu kadrovskih problema u KT USK koji se ogledaju u nepopunjenosti pozicija za više tužilaca, što utiče na  mogućnost smanjenja broja predmeta u radu, kao i na druge probleme. Glavni federalni tužilac je istekao da prioritet u radu svih tužilaštava moraju biti predmeti korupcije i organiziranog kriminala.

Na kraju zajedničkog sastanka, Glavni federalni tužilac je dao punu podršku KT USK na daljem radu u svim predmetima, a posebno predmetima ratnih zločina te korupcije i privrednog kriminala,saopćeno je iz Tužilaštva USK.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - USK: Zanemarljivo mali broj prijava korupcije u zdravstvu

Salkić Enesu Kantonalni sud Bihać nepravosnažnom presudom utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i 7 mjeseci zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Akcija SIPA-e, uhapšen osumnjičeni za ratni zločin na području Ključa

Džodan Mići i Džodan Radovanu sud nepravosnažnom presudom utvrdio kazne zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz naselja Kamengrad iz marta 1995. godine

Glavni federalni tužilac F BiH Halilović Munib u posjeti Kantonalnom tužilaštvu USK