GV Bihać o problemu okupljanja velikog broja migranata u kladionicama

GV Bihać o problemu okupljanja velikog broja migranata u kladionicama
Gradski vijećnici danas su okupljanjem ispred jedne od sportskih kladionica u blizini Katoličke crkve ukazali na problem nekontroliranog otvaranja kladionica na području grada Bihaća, kao i okupljanja velikog broja migranata u ovim objektima čime se narušava sigurnosna situacija za stanovnike grada na Uni.

-Odlukom o komunalnom redu Gradskog vijeća Bihać između ostalog određena je i propisna udaljenost sportskih kladionica i sličnih objekata od školskih i vjerskih ustanova. Ta udaljenost bi trebala biti najmanje 100 metara. Mi smo se zato danas okupili ispred kladionice koja je u neposrednoj blizini Gradske katoličke crkve i tražimo od Kantonalne inspekcije da provjeri osnovanost naših navoda - izjavio je dopredsjedavajući Gradskog vijeća Bihać Asmir Budimlić.

Gradski vijećnik Adnan Lipovača iz Stranke za BiH aktuelizirao je i problematiku okupljanja velikog broja migranata u kladionicama, naročito u središtu grada.-Građani nam se gotovo svakodnevno obraćaju i traže pomoć, jer veliki broj migranata - osoba bez ikakvih ličnih dokumenata provode i po cijele dane u kladionicama u samom središtu grada. Nerijetki su incidenti, odnosno ugrožavanje sigurnosti svih građana koji se kreću ili žive u blizini ovih objekata. Nedopustivo je da osobe bez identiteta koje traže našu pomoć, provode cijele dane u sportskim kladionicama. Nadam se da će Kantonalna uprava za inspekcijske poslove idrugi nadležni organi hitno reagovati i po ovom  pitanju - kazao je vijećnik Lipovača.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

U minibusu pronađena dva mrtva migranta, austrijska policija traga za vozačem

VIDEO - Bihać: I u bolničkom krevetu s knjigom u ruci

VIDEO - Reciklažno dvorište u Bihaću

FOTO - Aerodrom Željava kod Bihaća se sprema za prijem aviona, turistima zanimljiva podzemna bogatstva

Izmješteni migranti pronađeni u napuštenim objektima na području grada Bihaća