Ibrahimović o ratu u BiH i teškoj sudbini: Brata sam sahranio po muslimanskim običajima

Ibrahimović o ratu u BiH i teškoj sudbini: Brata sam sahranio po muslimanskim običajima
Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović u razgovoru za Corriere della Sera govorio je o teškom djetinjstvu, ratu u Bosni i Hercegovini i brojnim drugim privatnim stvarima.

Ibrahimović, koji i dalje nastupa za Milan iako je u petoj deceniji života, govorio je o privatnim stvarima u vrlo zanimljivom intervjuu kojeg je jutros objavila Corriere della Sera. Novinare je zanimalo da li Ibrahimović vjeruje u Boga.

"Ne. Vjerujem samo u sebe. Čak ni u život poslije smrti. Ovo je život i kada umrete, gotovo je. Ne znam čak da li mi je potrebna sahrana ili samo ukop kada odem", rekao je Ibrahimović.

Novinari su ga pitali za rat u Bosni i Hercegovini, a o tome je legendarni nogometaš slušao od svog oca.

"Moj otac je mnogo propatio zbog rata. Svaki dan je dobijao informacije da je stradao neko koga on zna. Pomagao je izbjeglicama i pokušao mene učiniti sigurnim. Uvijek me čuvao, a kada je njegova sestra preminula, meni nije dozvolio da odem u mrvačnicu", dodao je Zlatan.

Brat slavnog nogometaša Sapko je preminuo od leukemije, a Ibrahimović je otkrio kako je sahranjen po muslimanskim običajima.

"Moj brat Sapko je preminuo od leukemije. Bio sam tu i prestao je disati ispred mene. Sahranili smo ga po muslimanskim običajima, a otac nije mogao zaustaviti suze. Narednog dana je otišao na grob i plakao od jutra do mraka", ispričao je Ibrahimović.

Napadač Milana je otkrio kako je u mladosti bio stidan i da zbog toga, kao i zbog zaljubljenosti u samoga sebe, nije dugo imao djevojku.

 PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Putnicima u Švedsku više ne treba negativan test za ulazak u zemlju

Misteriozni dronovi uočeni iznad švedskih nuklearnih elektrana i ključnih lokacija

VIDEO - Pomorska bitka ultrasa Venezije i Milana, iz brodova se gađali raketama i vatrometima

Lider svlačionice Milana prešao na islam zbog supruge, sa saigračima obavio umru

Žena iz Švedske optužena da je poslala sina (12) u ISIS. Dječak poginuo u borbi