Još traje istraga u vezi sa sinoćnjim incidentom na lokalitetu Lipa

Još traje istraga u vezi sa sinoćnjim incidentom na lokalitetu Lipa
Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić potvrdio je kako je u toku opsežna kriminalistička istraga uzroka i okolnosti sinoćnjeg incidenta u Privremenom šatorskom naselju Lipa, kada je pronađeno beživotno tijelo jednog od korisnika usluga centra.

"Najvjerovatnije je došlo do samoubistva, što je onda izazvalo manje nerede između migranata koji borave u privremenom šatorskom naselju i policijskih službenika zaduženih za osiguravanje reda i mira na ovom lokalitetu. Pravovremenom i adekvatnom reakcijom policije stanje je brzo stavljeno pod kontrolu. Već današnji dan u kampu protiče potpuno mirno, dok policijski službenici provode opsežnu kriminalističku istragu. Nakon završetka tih radnji imat ćemo i više informacija o kompletnom događaju, odnosno uzrocima i okolnostima. Također, na osnovu svih saznanja i informacija moći ćemo konkretno reći da li se radi o samoubistvu ili ubistvu stradalog", kazao je ministar Kljajić.
VIDEO
Potvrđeno je i kako trenutno u šatorskom naselju na lokalitetu Lipa boravi oko 750 migranata, pretežno muškaraca - samaca kojima su u posljednje vrijeme u potpunosti osigurani dostojanstveni životni uslovi.

Ministar Kljajić naglasio je i potrebu brzog rješavanja statusa i uloge Uprave policije USK u ovom kampu, s obzirom na nepostojanje nikakvog sporazuma o njihovom angažmanu, te nemogućnosti naknade zbog ogromne potrošnje svih resursa prilikom svakodnevnog djelovanja u naselju Lipa kod Bihaća.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Novi policijski službenici i novo naoružanje za MUP USK-a

U minibusu pronađena dva mrtva migranta, austrijska policija traga za vozačem

MUP USK: JAVNI OGLAS za prijem namještenika na neodređeno vrijeme u Ministarstvu unutrašnjih poslova

VIDEO - Objavljen snimak nesreće u Velikoj Kladuši u kojoj je poginuo vozač

Izmješteni migranti pronađeni u napuštenim objektima na području grada Bihaća