Korisnici iz Srbije navodno spuštaju ocjenu filma ''Quo Vadis, Aida?'' na IMDb-u

Korisnici iz Srbije navodno spuštaju ocjenu filma ''Quo Vadis, Aida?'' na IMDb-u

03.02.2021 - 07:14 USKinfo.ba | klix.baNedugo nakon što je na IMDb-ovoj stranici filma "Dara iz Jasenovca" ugašena opcija ocjenjivanja filma, mnogobrojni korisnici zatražili su da se identična stvar uradi i na stranici ostvarenja "Quo Vadis, Aida?" zbog velikog broja negativnih ocjena koje navodno stižu iz Srbije.

Film o genocidu u Srebrenici koji je snimila bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić nije naišao na stopostotno odobravanje regionalne publike. Što je, složit će se mnogi, sasvim očekivano.

No ono što nije očekivano jeste da će nadmetanja preseliti na stranicu IMDb-a, gdje je film u posljednjih nekoliko dana dobio veliki broj niskih ocjena. Trenutna ocjena filma je 6,4, dok je jutros iznosila 6,6. Pretpostavlja se da je pokrenuta kampanja čiji je cilj oboriti ocjenu filma na što nižu brojku, a ova nagađanja su nastala uglavnom zato što je film do prije nekoliko dana na istoj stranici imao ocjenu višu od 8,0.

Ovako izgleda trenutna statistika: Film je ocijenilo ukupno 2.478 korisnika, od čega je njih 1.121 (45,2 posto) ostvarenju dalo jednu zvjezdicu, odnosno najnižu ocjenu. S druge strane, najvišom ocjenom film je nagradilo svega 846 glasača (34,1 posto).

Nekoliko korisnika u recenzijama je izrazilo ogorčenost činjenicom da "Srbi filmu daju jednu zvjezdicu", dok su drugi film o genocidu u Srebrenici ocijenili jednom zvjezdicom napisali i recenziju, opisujući film bh. rediteljice kao "običnu fikciju" i "film koji nije historijski tačan".PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - 25. maj 1995: Jel' ti znači nešto taj datum?

VIDEO - Poslušajte kako zvuči kada Johnny Depp priča na bosanskom jeziku

Poznati filmski kritičar Kenneth Turan razočaran što ''Quo Vadis, Aida?'' nije dobio Oscara

Velika anketa New York Timesa: Podržimo film Jasmile Žbanić

VIDEO - Pogledajte drugi trailer za film ''Fast and Furious 9''