Mladić (27) iz Hrvatske brutalno pretučen u Vitezu, ljekari mu se bore za život

Mladić (27) iz Hrvatske brutalno pretučen u Vitezu, ljekari mu se bore za život

15.10.2021 - 15:12 USKinfo.ba | Dnevni avazVeć nekoliko dana ljekari splitske bolnice bore se za život 27-godišnjeg Vicka Dodoje, momka iz Dugopolja koji je teško i brutalno pretučen proteklog vikenda u Vitezu, piše Slobodna Dalmacija.

Dodoja, koji uspješno vodi uglednu i poznatu porodičnu konobu "Dodoja" u Dugoplju, tog je vikenda s još dvadesetak mladića otišao u BiH na bikijadu. Kako je za Slobodnu Dalmaciju ispričala njegova majka Jela Dodoja, bio je s društvom nakon bikijade u jednom tamošnjem diskoklubu na zabavi.

Malo se i popilo, a neki momci iz njegova društva (među kojima su bila braća poznata po organizacijama bikijada u okolici Splita - op.a.) navodno su se, prema verziji događaja koju je ona čula, nabacivali lokalnim djevojkama i čak im nudili novac za seksualne usluge. One su, pak, tražile više novca, no samo da bi dobile na vremenu, a u međuvremenu su o svemu obavijestile svoje lokalne momke.

Prijetnja pištoljem

- Moj Vice nije to radio, a kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da neko razbija vrata na susjednoj sobi gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem koliko sam čula.

Prestali su ga mlatiti tek kad su cure izašle iz sobe i rekle da on nije ništa kriv i da nije taj koji im je nudio novac. Ostao je bez svijesti ležati na podu, niko mu nije pružio pomoć - ispričala je utučena majka, dodajući kako je porodica o cijelom događaju obaviještena tek oko osam sati u nedjelju navečer.

Pretučeni mladić je u međuvremenu bio primljen u ambulantu u Vitezu u besvjesnom stanju i tamo je, zbog neadekvatne pružene pomoći doživio moždani udar.

Edem mozga

- Šta da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhićeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili porodicu, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu.

Kad smo ga doveli u Split nije uopće mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedjeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u induciranoj komi, htjeli su ga buditi, ali su doktori kazali da nije još vrijeme - ispričala je majka pretučenog mladića.

Isto tako, Splitom se proširila priča da je Vicko opljačkan i da su mu uzeli nekoliko hiljada eura, no njegova majka kaže da to nije istina i da mu ništa nije ukradeno, nikakav novac niti stvari. Kaže kako je na njegovom bolničkom kartonu, kad je dovezen, pisalo da je žrtva pokušaja ubojstva.

Odgovor iz Tužilaštva SBK-a

No, informacije koje je Slobodna Dalmacija dobila od Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona govore nešto drugo.

- Obavještavamo Vas da je u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona formiran predmet protiv dvojice osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničkog ponašanja iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim djelom Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. i krivičnog djela Teška tjelesna ozljeda iz člana 172. stav 3. a sve u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu pet hrvatskih državljana. Istraga je u toku, poduzimaju se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti slučaja. Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija - odgovorila je Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva.

 Foto: Facebook

 

 

 PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Vučić poručio Hrvatima: Ne možete ni sanjati da budete snažniji od Srbije

VIDEO - Snimka izazvala raspravu među vozačima u susjedstvu: ''Efekat stada''

VIDEO - Rigoroznije provjere na granici prema Hrvatskoj, meso i mlijeko strogo zabranjeni za unos iz Bosne i Hercegovine

Mladić iz BiH nestao u Crikvenici, prijatelji mole za pomoć

Stožer u Hrvatskoj najavio novu odluku zbog nove varijante virusa