Nekoliko mještana naselja Zlopoljac kod Bihaća noćima napada migrante, bilo i pucnjave, nađene čahure, policija hapsila!

Nekoliko mještana naselja Zlopoljac kod Bihaća noćima napada migrante, bilo i pucnjave, nađene čahure, policija hapsila!

31.08.2020 - 10:10 USKinfo.ba |Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu eskalira.

U naselju Zlopoljac kod Bihaća, več četiri noći nekoliko mještana maltretira i fizički zlostavlja grupu migranata koji borave u jednoj napuštenoj kući.

Situacija je protekle dvije noći eskalirala, jer je došlo do pucnjave. Mještanka je za USKinfo.ba čak potvrdila da je čula rafalnu paljbu.

Policija je došla preksinoć, ali nije uspjela naći počinioce, da bi sinoć u novoj intervenciji nakon što se pucnjava ponovila, privela nekoliko lica.

Ovo je četvrti put. Prvu noć su ih napali autom, odnosno udarili letvom iz auta u pokretu da bi nakon toga stali, izišli iz vozila i pretukli ih, rekla je Anita Mahmutagić za USKinfo.ba

Sinoć je bila pucnjava. Nađeni su momci koji su to napravili i nađene su čahure. Danas su napali ovu djecu (većina maloljetnici), sutra će stradati neko drugi. Ne znam šta žele postići sa ovim, kazala je Temida Bulić, koja se zatekla u blizini.

I Zlatan Kovačević iz humanitarne organizacije Bihać je čuo za ovaj slučaj, odnosno potvrdio za USKinfo.ba da je njegova ekipa pružila medicinski tretman povrijeđenim migrantima.

Pozivaju nas nekoliko puta na ovu lokaciju da pružimo medicinsku pomoć povrijeđenim migrantima. Četvorica su otišla sa policijom da daju izjavu u stanici, a pet je povrijeđenih ostalo, koji upravo čekaju da im pružimo pomoć, kazao je Kovačević.

Iz izvora bliskih policiji, USKinfo.ba saznaje da se ovaj slučaj desio, da je policija intervenisala, te da su lica lišena slobode.

U toku izrade ovog članka još je bio uviđaj u toku, pa nismo mogli dobiti detaljnije informacije, koje svakako očekujemo u toku dana.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Uznemirujući prizori: Brutalno postupanje američke policije nad migrantima

Optužnica protiv graničnog policajca zbog krijumčarenja migranata

Vijeće Evrope objavilo izvještaj ''o policijskom zlostavljanju zatvorenika'' u BiH

U migrantskim centrima u USK-u trenutno smješteno oko 1.500 ljudi

Mostar: U pucnjavi na Titovom mostu ranjena jedna osoba