Pretresi na više lokacija u Bihaću i Cazinu: Policajci u lovu na lažni med u Krajini

Pretresi na više lokacija u Bihaću i Cazinu: Policajci u lovu na lažni med u Krajini

27.10.2021 - 08:38 USKinfo.ba | avaz.baDana 25.10.2021. godine pripadnici Odsjeka za sprečavanje privrednog, kompjuterskog kriminala i korupcije SKP MUP USK-a, pod nadzorom KT USK-a Bihać postupajućeg tužioca, te na osnovu Naredbi Općinskog suda Bihać i Cazin, vršili su službene radnje pretresanja na više lokacija na području Grada Bihać i Cazin, kojom prilikom su pretresani objekti  u vlasništvu M. I u Bihaću, na adresi stanovanja kao i pretres porodične kuće koju isti koristi u ulici Ceravačka brda, Grad Bihać, te porodične kuće u ulici Muhameda Hadžijahića, Grad Bihać,  kao i stambeni prostor u vlasništvu lica  M. A u Bihaću, nastanjen u ulici Trg Zlatnih Ljiljana, Grad Bihać.

Prilikom predmetnih pretresa naprijed navedenih objekata pronađeno je i privremeno oduzeto 230 tegli bez etikete sa poklopcem u kojima se nalazi nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na med.

    Istog dana u mjestu Rošići bb, Grad Cazin izvršen je pretres porodične kuće i pomoćnih objekata te motornih vozila koje koriste lica  B. M i B. H. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina predmeta traženih naredbom, a zbog postojanja osnova sumnje da su gore spomenuta lica počinili Krivično djelo „Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica“ iz člana 234 stav 1. KZ FBiH, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu će biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz MUP-a USK.

Foto:Arhiv/Ilustracija

 PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

MUP USK: Međunarodna potjernica za Beganović Suadom

VIDEO - U Bihaću održana Balkanska revija frizera

VIDEO - USK na kraju države: Obim policijskih obaveza porastao, ali ne i finansijski priliv po osnovu povećanog angažmana

VIDEO - Bihać: Psi lutalice, problem za koji ne postoji riješenje

U Bihaću je počelo rođenje Jugoslavije: 79 godina od Prvog zasjedanja AVNOJ-a