Promotivna turneja Pola čovjek pola jedan: Helem nejse sutra u Piramidi

18.04.2019 - 11:59 USKinfo.ba |Sarajevska grupa Helem nejse sutra svira koncert u Bihaću (club Piramida) povodom promotivne turneje "Pola Čovjek Pola jedan". 

Nekoliko dana nakon što su objavili drugi studijski album “Pola čovjek pola jedan”, sarajevska grupa Helem nejse krenula je na promotivnu koncertnu turneju u aprilu mjesecu. Inovativni momci iz sarajevskog benda turneju su najavili citatom scene iz kultnog filma Kum. Glavnu ulogu u ovom videu je odlično odglumio kultni bh. glumac Izudin Bajrović. 

Naoružani dobrom energijom i osvježeni novim repertoarom, održali su fantastične koncerte u Mostaru i Tuzli prošli vikend, a na red je stigao i Bihać. Helem nejse će koncert svirati u clubu Piramida, u petak 19.04. u 21.30h. Ovo će biti treći koncert u sklopu #polacovjekpolajedantour.
 
Drugi studijski album "Pola čovjek, pola jedan" logičan je nastavak i napredak njihove raznolike karijere koja je uistinu jedinstvena pojava na ovim prostorima. Najveći hit "Kabadahija" sastavni je dio novog izdanja koje donosi mnogobrojne zanimljivosti uz veliku muzičku raznolikost. Četrnaest novih pjesama zaokruženi u jednu vrlo interesantnu cjelinu.
 
Publika će uživati uz nove potencijalne hitove kao što su “A ja sam za to”, “Zijo Kamatar”, “Mahala”, “Kafa na aparatima” na kojoj su ukrstili snage sa regionalno popularnim reperom Frenkijem, kao i u svim starim hitovima koje je njihova publika već navikla da sluša.


 
“Konačno smo dočekali trenutak kada možemo reći da će repertoar našeg koncerta biti presjek naše cijele karijere, a zapravo imamo samo dva albuma. Sada već možemo izaći i na bis. Jedva čekamo ponovni susret s našim bišćanima, jer smo prije tačno godinu dana svirali na istom mjestu i napravili jedno veliko zajedničko zezanje. Biće ovo jedna potpuna cašpija i niko ne bi trebao ostati ravne duše. Vidimo se braćo i sestre, ponesite steznike i znojnike, nabacite osmijehe na lica – Helem nejse stroga veselica .” izjavili su momci iz benda.
 


Helem nejse je umjetnički kolektiv iz Sarajeva koji u opusu svog djelovanja ima vrlo popularnu radijsku emisiju, uvijek rasprodanu teatarsku predstavu i muziku koja zaokružuje kompletan spektar njihovog rada. Ulaznice za svirku u Bihaću moći ćete kupiti na samom ulazu u Piramidu.  Novi album se može besplatno poslušati na youtubeu, a kupiti putem ostalih muzičkih streaming servisa.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Sting prvi put dolazi u Sarajevo

Objavljen snimak: Pogledajte kako je Banja Luka pjevala s Halidom Bešlićem

VIDEO - Sin Boba Marleyja održao koncert u očevu čast, poslušajte obrade klasika

VIDEO - Stjepan Hauser iz prazne pulske Arene u svijet poslao poruku koja je oduševila javnost

Evo koliko je Zdravko Čolić zaradio od šest koncerata u Areni