Rebić: Ubistvo porodice Đokić dugo pripremano, motiv – koristoljublje

04.10.2021 - 08:46 USKinfo.ba | N1Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je ubistvo porodice Đokić, iz Aleksnica, dugo i dobro pripremljeno i da je zločin bez ikakve sumnje motivisan koristoljubljem.

“Utvrđeno je da izvršilac ili više njih, pre nego što se odlučio na zločinački korak nabavio benzin očigledno spremajući se unaprijed da spaljivanjem uništi i vozilo i žrtve. U ovom trenutku, jer tek treba da bude urađena i obdukcija posmrtnih ostataka stradalih, zbog ugljenisanosti još se ne može govoriti o načinu na koji su članovi porodice Đokić ubijeni”, rekao je direkor policije za list “Politika”.

Rebić je naveo da je njihova smrt nastupila između nedjelje i ponedjeljka, između 24 minuta poslije ponoći i dva sata i pet minuta.

“To je vrijeme kada je njihov automobil prvi, odnosno, drugi put, viđen na snimku videonadzora na glavnoj asfaltiranoj saobraćajnici koja povezuje moravska sela. Put nasipom od Moravca do Tešice veoma je loš i dug oko osam kilometara i sigurno je da je vožnja njime bila duga, najmanje pola sata. To znači da je ubica sa žrtvama proveo skoro sat i po i da je imao dosta vremena za izvršenje i prikrivanje zločina”, rekao je Rebić.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u subotu 2. oktobra, u ataru sela Moravac, općina Aleksinac, pronašli tri beživotna tijela. Ispostavilo se da se radi o tročlanoj porodici Đokić čiji je nestanak prijavljen 28. septembra.

“Nestali su u jednoj sekundi, u istoj toj sekundi su im isključeni telefoni”, rekao je nedavno ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Za razrešjenje slučaja ključna su tri mjesta: Aleksinac, odakle su Đokići krenuli, Tešica gdje je zatečen automobil, i Moravac mjesto u kome su tijela pronađena.

Foto: Nova.rsPODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Dijete umrlo u najtežim mukama, majka ništa nije preduzela: Ubicama 15-mjesečne bebe 70 godina zatvora

Zatvorenik oslobođen nakon 42 godine provedene u zatvoru zbog ubistava koje nije počinio

Pronađen ubica iz Zenice, sumnja se da je izvršio samoubistvo

Poznat identitet ubijene Zeničanke, policija traga za bivšim mužem

Policija saslušava više osoba nakon ubistva muškarca u Tuzli