Sanjani u Njemačkoj spasili pačiće iz šahta

22.04.2019 - 13:16 USKinfo.ba | nezavisne.comElmedin i Elvis Smajlović te Senad Ikanović, Sanjani koji se nalaze na privremenom radu u Njemačkoj, bili su glavni akteri neobičnog događaja koji se desio u njemačkom gradu Dinslakenu, kada su iz jednog šahta spasili četvoro pačića.

Sve se zbilo u trenutku kada je patka, skupa s mladima, pokušala preći cestu, te su tom prilikom pačići kroz otvor rešetke upali u odvodni šaht.

Ikanović kaže za "Nezavisne" kako se skupa sa Smajlovićima našao u blizini i da su ih o događaju obavijestili slučajni prolaznici.

"Neka gospođa je pozvala pomoć i u prvom trenutku nismo znali o čemu se radi. Mislili smo da je nekome pozlilo. Tada smo primijetili uznemirenu patku s troje mladih i vidjeli da su neki pačići propali kroz rešetku", kaže Ikanović.

Dodaje kako su potom podigli poklopac i krenuli u akciju spasavanja nesretnih pačića. Ubrzo su, po dojavi mještana, na lice mjesta stigli vatrogasci i policija, koja je blokirala saobraćajnicu kako vozila ne bi ometala akciju spasavanja.

"Elmedin je ušao u unutrašnjost šahta i uspio je uhvatiti i izvući sve četvoro pačića iz odvoda. Potom smo ih vratili majci i sve se sretno završilo", kaže Ikanović. Dodaje kako u Njemačkoj vatrogasci i policija svakodnevno imaju na desetine intervencija u kojima spasavaju, ne samo ljudske živote, nego i životinje u nevolji i da se tome pridaje velika važnost.

Lokalni mediji u Njemačkoj su ovome činu Sanjana posvetili veliku pažnju i svi su puni hvale za njihovu humanost i požrtvovanost.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Njemačka: Pripadnik ISIL-a osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti

Zamjenik ministra vanjskih poslova Njemačke Michael Roth dolazi u Sarajevo

Trenutni val pandemije najteži u Njemačkoj do sada, situacija je dramatična

Zašto se sporazum o novoj njemačkoj vladi neće svidjeti Hrvatskoj

Dobra vijest i za bh. dijasporu: U pripremi izmjena njemačkog zakona državljanstvu