Sarajevo: Na Stupu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje četiri osobe

Sarajevo: Na Stupu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje četiri osobe

24.11.2021 - 16:52 USKinfo.ba | N1Ekshumacija koja je jutros započela u sarajevskom naselju Stup, u neposrednoj blizini stupske petlje, okončana je, a tom prilikom ekshumirani su posmrtni ostaci najmanje četiri osobe.

“Prema riječima patologa koji je prisustvovao ekshumaciji, pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje tri osobe i kompletni posmrtni ostaci jedne osobe”, kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

Dodala je da, prema riječima ljekara sudske medicine koji je prisustvovao ekshumaciji, najvjerovatnije se radi o starijim posmrtnim ostacima koji zapravo ne pripadaju mandatu Instituta za nestale osobe BiH.

Ekshumirani posmrtni ostaci će biti prebačeni u prosekturu groblja Sveti Marko u Miljevićima gdje će uslijediti njihova obrada i utvrđivanje njihovog porijekla.

Ekshumacijom je rukovodilo Tužilaštvo BiH, a prisutni su bili i istražitelj Instituta za nestale osobe BiH, antropolozi Međunarodne komisije za nestale osobe BiH, ljekar sudske medicine, radnici kao i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Foto FENA/INOBiHPODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Mladić iz Minhena zatečen u krađi goriva kod Sarajeva

Nakon dojave da je religijska sekta stigla nadomak Sarajeva stiglo saopštenje

VIDEO - Power: U ratu mi je Sarajevo pružilo velikodušnost

''Avaz'' saznaje: Ubistvo u Sarajevu

VIDEO - Nadrealisti: Šta bi rek'o doktor Arsla za ovo zagađenje?