Stanivuković predao nove dokaze: Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

Stanivuković predao nove dokaze: Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

28.09.2021 - 14:28 USKinfo.ba | klix.baOvo su krunski dokazi koji potpuno razotkrivaju aferu "Kiseonik", kazao je ispred zgrade Tužilaštva u Banjoj Luci gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković.

On je u pomenutu instituciju predao zapisnik o inspekcijskom nadzoru Agencije za lijekove BiH kompanije TGT Tehnogas iz Laktaša, za koju kaže da se bavila švercom kisika.

"Ako nakon ovog ne krenu hapšenja, onda je ovo kraj svega", kazao je on pokazujući zapisnik na kojem je, kako kaže, na 14 stranica sve zapisano.

Pročitao je kako na strani pet stoji kako su inspektori tražili da im se dostavi nalaz i kontrole prve serije te kako je uposlenica kompanije iz Laktaša kazala da ne posjeduju taj dokument jer nikad nijedna boca medicinskog gasa nije uvezena u BiH.

Stanivuković je kazao da je TGT Tehnogas po registraciji proizvođač tehničkih gasova i da je nesumnjivo da se ovdje radi o švercu kisika.

"Imali smo u ratu čovjeka koji se bavio švercom cigareta, a sada imamo šverc kisika. Pomenuta kompanija nije imala ni dozvolu za promet ljekovima na veliko", naveo je on.

Stanivuković je na kraju pročitao iz zapisnika kako pomenuta kompanija nema nii laboratoriju za kontrolu bilo kakvog gasa koji proizvodi.

Stanivuković je prije nekoliko dana iznošenjem prvih dokaza pokrenuo aferu "Kiseonik" te optužio zdravstvenu vlast u ovom entitetu da je industrijskim kisikom "liječila" COVID pacijente.

 

 PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Draško Stanivuković objavio termin rušenja ''Kajak terase''

Stanivuković predao nove dokaze: Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

Pojavio se snimak: Djevojka u kancelariji na Stanivukoviću uči da jaše konja

Stanivuković: Ne treba lagati svoj narod, Srbi su neodvojivi od Bosne i Hercegovine

VIDEO - Stanivuković ponovo naljutio Crnogorce, rekao da im je nacija ''izmišljena''