Tegeltija: I onda kažu da Quo Vadis Aida? nije antisrpska propaganda, film je sveta krava

Tegeltija: I onda kažu da Quo Vadis Aida? nije antisrpska propaganda, film je sveta krava

20.03.2021 - 10:54 USKinfo.ba | oslobodjenje.ba“Quo vadis, Aida?” nominiran je za Oscara u kategoriji najbolji film van engleskog govornog područja i pobrao je sjajne kritike u Evropi i svijetu. Također je nominiran i za dvije nagrade BAFTA, evropskom pandanu Oscara. Osim toga, filmski kritičari u regionu, pa i u Srbiji, filmu Jasmile Žbanić dali su sjajne kritike

Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, a od nedavno, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika oglasio se na Twitteru. Ovaj put tema je film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici.

-I kaže onda nije “Quo vadis, Aida?” anti-srpska propaganda treba ga prikazivati u Banjaluci i Beogradu da se vidi kako je bilo. Kako je prikazano u filmu vs kako je bilo u stvarnosti”, napisao je Tegeltija uz video kojim pokušava umanjiti vjerodostojnost scena iz filma.

U nastavku navodi:

-Šta smo naučili iz pojedinih zgražavajućih komentara. Film Quo vadis, Aida? je sveta krava, a ne film podložan kritici. Nema odgovora na pitanje: zašto je režiser, iako je očito kopirao stvarni dogadjaj u toj sceni, isti falsifikovao, izmjenio i prikazao baš na ovaj način?, dodao je.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Skandalozni Tegeltija: '''Dok Кomšić trikovima kupuje glasove prosječnih Bošnjaka...''

Tegeltija ''savjetuje'' i Bošnjake: Shvatite, malobrojni ste u odnosu na 12,5 miliona Srba i Hrvata

Mektić: Pouzdano znam da se ratne strategije razrađuju na obje strane

Bisera Turković: Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu

Predrag Kojović podnio krivičnu prijavu protiv Milana Tegeltije i Rajka Vasića