Tokom jutra iz napuštenih objekata u Bihaću izmještena 132 migranta

Tokom jutra iz napuštenih objekata u Bihaću izmještena 132 migranta
- Služba za poslove sa strancima BiH nastavlja sa kontinuiranim izmješanjem migranata iz napuštenih objekata u Bihaću, a tokom jutrošnje akcije na području Bihaća, asistenciju su im pružili pripadnici Specijalističke jedinice za potporu MUP-a USK-a i Centra za socijalni rad Bihać.

 Izmještanje migranata vršilo se iz napuštenih zgrada Kombiteksa, Krajinametala i Energoinvesta, te nekadašnje Poljoprivredne zadruge na Kamenici.

U Privremeni prihvatni centar na Lipi ukupno je izmješten 131 punoljetan migrant, dok je jedan maloljetnik prebačen u Prihvatni kamp u Borićima i nad njim je brigu preuzeo Centar za socijalni rad u Bihaću. Po dolasku u centre svim migrantima  je pružena medicinska pomoć i hrana.Cilj ovih akcija je prvenstveno pružiti svakom licu u pokretu humanije uslove za boravak, ali istovremeno rasteretiti grad i građane koji žive u blizini ovih lokacija i koji su od početka migrantske krize svakodnevno pod pritiskom.

Tokom jutrošnje akcije na području Bihaća, Službi za poslove sa strancima BiH asistenciju su pružili pripadnici Specijalističke jedinice za potporu MUP-a USK-a i Centra za socijalni rad Bihać.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Uznemirujući prizori: Brutalno postupanje američke policije nad migrantima

Optužnica protiv graničnog policajca zbog krijumčarenja migranata

U migrantskim centrima u USK-u trenutno smješteno oko 1.500 ljudi

Merkel: Neprihvatljivo je da Bjelorusija koristi migrante kako bi vršila pritisak na EU

Prvi migrant koji je u BiH završio osnovnu školu sada je u Bihaću upisao i srednju