Tužilaštvo USK: Sastanak sa Danskim vijećem za izbjeglice

Tužilaštvo USK: Sastanak sa Danskim vijećem za izbjeglice

24.07.2021 - 12:50 USKinfo.ba |Dana 23.07.2021 godine u prostorijama Tužilaštva Unsko -  sanskog kantona održan je sastanak sa Protection menadžericom Danskog vijeća za izbjeglice Kharbedija Nanom, na kojem sastanku su pored Glavne tužiteljice Fadile Amidžić prisustvovali Alida Kadić, Šef Odsjeka za opći kriminal i Protection Team Leader Danskog vijeća Glišić Aleksandar. 

Menadžerici je od strane Glavne kantonalne tužiteljice predočen problem nedostatka prevodilaca na arapski, urdu i paštu jezik u slučajevima kad su počinioci krivičnih djela migranti koji borave na području Unsko sanskog kantona. Pri tom je ukazano na kratke rokove za postupanje tužilaca uz istovremenu obavezu  poštivanja prava  migranata - počinilaca krivičnih djela da preko prevodilaca budu ispitani na njihovom jeziku.

Od strane Protection menadžerice iskazana je volja za  dalju saradnju i spremnost  da stupe u kontakt sa Međunarodnom organizacijom – „Prevodioci bez granica“ u pravcu eventualnog pružanja  pomoći Tužilaštvu  po ovom pitanju, saopćeno je iz  Tužilaštva Unsko -  sanskog kantonaPODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Uznemirujući prizori: Brutalno postupanje američke policije nad migrantima

Optužnica protiv graničnog policajca zbog krijumčarenja migranata

U migrantskim centrima u USK-u trenutno smješteno oko 1.500 ljudi

Merkel: Neprihvatljivo je da Bjelorusija koristi migrante kako bi vršila pritisak na EU

Prvi migrant koji je u BiH završio osnovnu školu sada je u Bihaću upisao i srednju