U Bosanskom Petrovcu uskoro kreće prva faza radova vrijednih preko 170 hiljada KM!

U Bosanskom Petrovcu uskoro kreće prva faza radova vrijednih preko 170 hiljada KM!

20.05.2021 - 14:17 USKinfo.ba |U Bosanskom Petrovcu uskoro kreće prva faza rekonstrukcije i uređenja omladinskog doma u MZ Rašinovac, uređenje gradskog parka i izgradnja pješačkih staza u centru grada, kao i rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnog puta Krnjeuša - Salati (II faza).

Naime, rezultat je ovo potpisanog ugovora između Mahmuta Jukića, načelnika općine Bosanski Petrovac i Edina Ramića, federalnog ministra Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a sastanku je prisustvovao i Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Konkretno radi se o namjenskom korištenju doniranih sredstava za realizaciju ova tri projekta, a vrijednost investicija je oko 175.500  KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica doniralo općini Bosanski Petrovac sredstva u iznosu od 117.500 KM, dok je ostali dio sredstava za realizaciju navedenih projekata obezbijedila Općina Bosanski Petrovac.

"Kao što sam ranije i govorio, radit ću u korist svih građana Bosanskog Petrovca. Implementacija ovih projekata očekuje se u skorije vrijeme", poručio je ovom prilikom Mahmut Jukić, načelnik Bosanskog Petrovca.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Vlada FBiH izdvojila 25 miliona KM za nastavak izgradnje aerodroma u Bihaću

Dedić: Primjenom Uredbe Vlade FBiH zadržan ili povećan broj zaposlenih

U Bosanskom Petrovcu uskoro kreće prva faza radova vrijednih preko 170 hiljada KM!

Ministar Dedić: Vijeće ministara hitno da zatraži preispitivanje Pravilnika o transportnom prometu preko GP Maljevac

Bosanski Petrovac - Načelnik Općine Mahmut Jukić i direktorica Centra za kulturu Ansela Husetić podržali kampanju ''Uživaj naše''