U Hrvatskoj šokirani jer rukometaš iz Mostara ne igra za Kauboje, već Njemačku

U Hrvatskoj šokirani jer rukometaš iz Mostara ne igra za Kauboje, već Njemačku

26.01.2019 - 23:29 USKinfo.ba | klix.baPet trenutnih igrača iz rukometne reprezentacije Hrvatske porijeklom je iz BiH, a podatak da rođeni Mostarac Tim Suton ne igra za reprezentaciju Hrvatske, popularne Kauboje, već za reprezentaciju Njemačke, u hrvatskoj javnosti okarakterisan je kao "veliki propust".
Portal Klix.ba nedavno je objavio tekst u kojem stoji da među 18 igrača koje je izabrao selektor Hrvatske Lino Červar nalazi se pet rukometaša koji su svoje prve korake naučili u Izviđaču iz Ljubuškog i Zrinjskom iz Mostara ili su jednostavno rođeni u BiH.

Među trenutnim igračima reprezentacije Hrvatske Željko Musa, Marin Šego, David Mandić, Igor Karačić i Krešimir Kozina su igrači koji su rođeni u BiH, ali koji ne igraju za rukometnu reprezentaciju BiH, već Hrvatske. 

Hrvati očigledno smatraju da svaki igrač koji je u rođen u Hercegovini, dakle u BiH, treba igrati za Hrvatsku, pa tako na jednom od najposjećenijih hrvatskih portala Večernjem stoji da je "veliki propust" to što reprezentativac Njemačke Tim Suton, rođen u Njemačkoj ali od roditelja iz Mostara, ne igra za Hrvatsku već za Njemačku.

Suton je kao junior reprezentacije Njemačke prije tri godine postao svjetski prvak, a već tada su ga Nijemci predstavili kao velikog svjetskog talenta. Tim je sin pokojnog Gorana Sutona, također nekada uspješnog rukometaša i trenera koji je preminuo 2016. godine. Goran Suton je bio igrač i trener mostarskog Zrinjskog i trenirao je mlađe selekcije ovog kluba.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Cijena goriva skače, a EU želi zabraniti benzince i dizelaše iza 2035.. Što nas čeka?

Mladić (27) iz Hrvatske brutalno pretučen u Vitezu, ljekari mu se bore za život

Djevojka iz Njemačke silovana u Zadru dva puta u tri dana

Brazilka uhapšena u Zagrebu ''izbacila'' kilogram kokaina iz tijela: Deset dana pila laksative

Vrhovni sud Hrvatske smanjio kaznu Ivi Sanaderu, HDZ mora platiti oko pola miliona eura kazne