Uhapšene dvije državljanke BiH koje su krijumčarile migrante

Uhapšene dvije državljanke BiH koje su krijumčarile migrante

01.10.2021 - 13:13 USKinfo.ba | Foto: GP BIHU okviru operativne akcije „Sutjeska“, pripadnici Jedinice granične policije Hum, 30. septembra 2021. godine, spriječili su krijumčarenje 11 osoba afroazijskog porijekla na području Tjentišta.   
Migrante su krijumčarile dvije državljanke Bosne i Hercegovine i to u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka. Radi se o Mercedesu u kojem je krijumčareno šest ilegalnih migranata, dok je u Opelu krijumčareno pet ilegalnih migranata. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičene lišene slobode i protiv njih bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu Tužilaštvu BiH. Također, vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. 
 
Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Hum izjavili su da dolaze iz Sirije. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz GP BiH.

 PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Protiv dva lica podignuta optužnica za međunarodno krijumčarenje migranata

VIDEO - USK na kraju države: Obim policijskih obaveza porastao, ali ne i finansijski priliv po osnovu povećanog angažmana

Kampovi za silovanje na granici Srbije i Makedonije, i djeca među spašenima

Vijeće ministara namjerava okončati ograničenje kretanja i boravka migranata

Zašto se sporazum o novoj njemačkoj vladi neće svidjeti Hrvatskoj