USK: Na pragu nove školske godine -  Način odvijanja nastave diktirat će epidemiološka situacija, ali i broj vakcinisanih prosvjetnih radnika

USK: Na pragu nove školske godine - Način odvijanja nastave diktirat će epidemiološka situacija, ali i broj vakcinisanih prosvjetnih radnika

18.08.2021 - 16:20 USKinfo.ba | rtvusk.ba- Za 18 dana počinje nova školska godina u USK, no kako će se odvijati nastava po pitanju epidemioloških mjera još uvijek je neizvjesno.

- Nastava u svim srednjim i osnovnim školama u USK počet će 6. septembra, a još uvijek da li će se ona odvijati na kombinovani način ili normalno. 

To će ovisiti ne samo od epidemiološke situacije, već i od broja vakcinisanih prosvjetnih radnika. 

U Ministarstvu zdravstva kažu da se o normalnom nastavnom procesu može nadati samo u slučaju da je 80% prosvjetnih radnika vakcinisano.U  Sindikatu obrazovanja, koji je insistirao na urgentnoj imunizaciji svih uposlenih u školstvu, kažu da im je omogućeno da dobiju svoje doze vakcine, međutim da se tek 2o-tak posto njih odlučilo da to i učine.

U Ministarstvu obrazovanja tvrde da im je intencija normalno odvijanje nastave, ali da će poštovati odluke Kriznog štaba i Ministarstva zdravstva.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - USK: Cijene goriva u maloprodaji na benzinskim pumpama značajno su porasle posljednjih dana

USK: Epidemiološka situacija u protekla 24 sata

Objavljeni rezultati testiranja u protekla 24 sata u Unsko-sanskom kantonu

VIDEO - USK: Zanemarljivo mali broj prijava korupcije u zdravstvu

VIDEO - Kakva je zainteresiranost građana BiH za cjepljenje protiv Kovid-19?