Velika anketa New York Timesa: Podržimo film Jasmile Žbanić

Velika anketa New York Timesa: Podržimo film Jasmile Žbanić

15.04.2021 - 11:28 USKinfo.ba | radiosarajevo.baFilm "Quo vadis, Aida?" bh. redateljice Jasmile Žbanić oficijelno je nomirniran za nagradu Oskar.

The New York Times objavio je anketu na kojoj mogu učestovati svi čitatelji i dati svoe mišljenje o tome koji je film najbolji.

Filmovi su podijeljni po kategorijama.

Može se glasati za kategorije: najbolji film, najbolji reditelj, najbolja glumica i glumac, najbolja sporedna glumica i glumac, najbolji film na stranom jeziku, najbolji animirani film, najbolji originalni scenarij, najbolji dokumentarni film, najbolja originalna pjesma i muzika, vizuelne efekte, kinematografiju, šminku, kostimografiju itd.

Film "Quo vadis, Aida?", nalazi se u kategoriji za najbolji strani film.U istoj kategoriji za Oscara su nominovana još četiri filma "Another Round", "Better days", "Collective" i "The Man Who Sold His Skin".

Prema trenutnim rezultatima glasanja "Quo vadis, Aida?" na prvom je mjestu i ubjedljivo vodi, 71 posto ljudi od ukupnog broja je glasalo za film bh. redateljice.

Možete glasati OVDJE.

Podsjećamo, “Quo vadis, Aida?” govori o genocidu u Srebrenici i prvi je igrani film na ovu temu.

Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Za kamerom je bila Christine A. Maier, a montirao ga je Jaroslaw Kaminski.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - 25. maj 1995: Jel' ti znači nešto taj datum?

VIDEO - Poslušajte kako zvuči kada Johnny Depp priča na bosanskom jeziku

Poznati filmski kritičar Kenneth Turan razočaran što ''Quo Vadis, Aida?'' nije dobio Oscara

Velika anketa New York Timesa: Podržimo film Jasmile Žbanić

VIDEO - Pogledajte drugi trailer za film ''Fast and Furious 9''