VIDEO - Fazlić: Realizacijom projekata Europska unija treba namiriti štetu nanesenu gradu Bihaću tokom migrantske krize

VIDEO - Fazlić: Realizacijom projekata Europska unija treba namiriti štetu nanesenu gradu Bihaću tokom migrantske krize
 Fazlić je tokom jučerašnjeg diplomatskog dijaloga o pitanju migracija naveo da je Bihać jedini grad koji je pokazao određen nivo razumijevanja za prihvat migranata, te da na osnovu toga očekuje pomoć u realizaciji projekata od strane Evropske unije..

Diplomatski dijalog o migrantskoj krizi, koji je u Sarajevu organizovalo Ministarstvo sigurnosti BiH, uz podršku Evropske komisije, austrijskog ministarstva unutrašnjih poslova, te austrijske organizacije Hilfswerk, bila je prilika da se mnogobrojni učesnici, upoznaju i sa trenutnom situacijom u USK i Bihaću.

S obzirom na prisustvo predstavnika brojnih zemalja, gradonačelnik Šuhret Fazlić, iskoristio je ovu , na neki način i donatorsku konferenciju, da predstavi projekte, koje bi trebalo realizirati, a kao kompezaciju za sve štete nanesene ovom gradu tokom četiri godine boravka migranata. 


Stava je da Bihać, ni po kom osnovu, ne smije biti oštećen, jer je jedini u BiH, pokazao, određen nivo razumijevanja i saradnje.

Zato uskoro očekuje dolazak Evropske komisije i brojnih organizacija u Bihać, da bi se uvjerili u sve kazano.

- Sami projekti mogu se naći na linku, povezanom sa QR (kjuar) kodom, na razgednicama Bihaća, izrađenim upravo u ove svrhe. Ako su na silu tražili da se migranti smjeste u Biru, onda trebaju znati da prostor oko Bire, Malog i Velikog luga, nema uređenu kanalizaciju, da mnoge ulice nemaju uličnu rasvjetu, da Vučjak, Žegar, Zavalje i Međudražje i dalje koriste vodovod iz austrougraskog perioda, te da stadion Jedinstvo treba sportsko-rekreativnu zonu, istakao je Fazlić.Drago mu je što su ozbiljnost ove situacije u USK-u, konačno svi počeli shvatati, a naročito nakon uključivanja Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Službe za strance i njihovog preuzimanja odgovornosti za migrante.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

U minibusu pronađena dva mrtva migranta, austrijska policija traga za vozačem

VIDEO - Bihać: I u bolničkom krevetu s knjigom u ruci

VIDEO - Reciklažno dvorište u Bihaću

FOTO - Aerodrom Željava kod Bihaća se sprema za prijem aviona, turistima zanimljiva podzemna bogatstva

Izmješteni migranti pronađeni u napuštenim objektima na području grada Bihaća