VIDEO - Mirsada se vratila sa mora i odmah se prihvatila posla

VIDEO - Mirsada se vratila sa mora i odmah se prihvatila posla

11.07.2019 - 11:23 USKinfo.ba | nezavisne.comPriča o tinejdžerki Mirsadi Hadžić (16) iz Kozarske Dubice raznježila je čitav region.

Ova djevojčica od desete godine svakodnevno pomaže svojim roditeljima oko poljoprivrednih poslova, a sve do ovog ljeta nije imala priliku da ode na more.

Ta želja joj se ispunila zahvaljujući dobrim ljudima, pa je sa majkom i sestrom posjetila Makarsku. Nakon što je tamo provela sedmicu dana, vratila se kući i poljoprivredi.

“Još sam pod snažnim utistkom ljepote mora i ogromnog plavetnila, često sam sjedila na obali mora i zamišljala sam šta je sa druge strane jer se kraj nije video”, rekla je Mirsada Hadžić (16).

Nakon što se u nedjelju vratila kući, odmah je sa porodicom počela da priprema ovogodišnje žito za zimu.

“Zahvaljujući mom ocu, nije me dočekalo puno posla i vjerujem da ću do početka školske godine sve stići da završim. Tu su košenje trave, ubiranje ljetine, kukuruza i pripreme zemljišta za jesensku sjetvu”, ispričala je Mirsada.

Ipak, i dalje se ne može oteti utisku i doživljajima o kojima je slušala samo u pričama drugih.

“Prvi moj boravak na plaži bio je takav da sam ušla i okusila more da se uvjerim da je stvarno slano. U početku su me pekle oči od soli, ali sam se kasnije navikla. Ma jedva čekam ponovni susret sa morem”, rekla je Mirsada koja je uspjela i da izgori na suncu.

Prijateljicama je pričala kako joj je bilo lijepo. Osim mora, impresionirali su je okolina, planine, palme, zvukovi, mirisi, kao i ljudi koji su bili dobri i ljubazni prema njoj.

“Prvi susret sa morem pamtiću čitav život. Osjećam se kao da sam dobila džekpot”, dodala je srećna Mirsada.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Napao invalida u kolicima i nanio mu teške povrede

Veliki sukob migranata na sjeveru BiH, grupa čamcem pobjegla u Hrvatsku

U rijeci Uni pronađeno beživotno tijelo

VIDEO - Načelnik općine u BiH: Dolazi nam novi oblik virusa, pod nazivom korona 20 i 20 pro!

Teška saobraćajna nesreća kod Kozarske Dubice: Jedna osoba poginula, među povrijeđenima trudnica i dijete