VIDEO - MUP USK planira izgradnju nove zgrade u Bosanskom Petrovcu za potrebe Policijske stanice

VIDEO - MUP USK planira izgradnju nove zgrade u Bosanskom Petrovcu za potrebe Policijske stanice
- Trenutni radni prostor prevelikih dimenzija, devastiranih prostorija koje se ne mogu zagrijati u zimskom periodu, te neadekvatno riješenih pritvorskih prostorija, samo su neki od razloga zbog čega građani, ali i 50-tak uposlenih jedva čekaju novi objekat Policijske stanice...

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK u svom programu rada planiralo je obnovu i izgradnju nekoliko policijskih stanica, od koji i nova zgrada u Bosanskom Petrovcu.

Nekadašnji objekt Doma zdravlja Bosanski Petrovac, posljednih decenija koristi se kao objekt Policijske stanice u ovom gradu. Prevelikih dimenzija, devastiranih prostorija koje se ne mogu zagrijati u zimskom periodu, te neadekvatno riješenih pritvorskih prostorija, samo su neki od razloga zbog čega građani, ali i 50-tak uposlenih jedva čekaju novi objekat Policijske stanice.Prema riječima Adnana Ramića, službenika MUP-a u Bosanskom Petrovcu, zdanje je jako neuslovno i nefunkcionalno za poslove policijskih službenika, ali i administracije. Kada je u pitanju ova tema, ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić navodi da se išlo na sporazumno rješavanje pitanja naknade zbog eksproprijacije zemljišta, a idući korak je idejni projekt, osiguranje dozvola i planiranje serdstava za izgradnju.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

U BiH postavljen prvi znak ''medvjed na cesti - vozači, oprez''

Pretresi na više lokacija u Bihaću i Cazinu: Policajci u lovu na lažni med u Krajini

VIDEO - Novi policijski službenici i novo naoružanje za MUP USK-a

MUP USK: JAVNI OGLAS za prijem namještenika na neodređeno vrijeme u Ministarstvu unutrašnjih poslova

VIDEO - Objavljen snimak nesreće u Velikoj Kladuši u kojoj je poginuo vozač