VIDEO - Muškarac nožem napadao prolaznike i povrijedio policajca u Oslu pa ga ubila policija

VIDEO - Muškarac nožem napadao prolaznike i povrijedio policajca u Oslu pa ga ubila policija
Jutros je u naselju Bislett u Oslu, glavnom gradu Norveške, polugol muškarac nožem napadao prolaznike, a potom i policiju, prenose norveški mediji. Nepoznatog muškarca koji je napadao ljude na ulicama Osla ubila je policija, dodaje se u priopćenju vlasti.

Norveški mediji objavili su snimku navodnog napadača, golog od struka naviše i sa nožem. Snimci uznemirujućeg napada dijele se i na Twitteru.

Policija je samo priopćila da je bilo “više od jedne” žrtve i nije dala informacije o njihovom stanju.

Dodali su da je patrolno vozilo dobilo dojavu u četvrti Bislett u sjevernom Oslu te da su policajci ušli u zgradu kako bi zaustavili napadača u njegovim naumima.

Napadač je potom napao policijsko vozilo, a uspio je otvoriti i vrata, kazao je glasnogovornik policije Torgeir Brenden.

Potom je kazao da je u muškarca ispaljeno “nekoliko hitaca”, ali nije precizirao jesu li vatru otvorili policajci u automobilu.

Hitno je prebačen u obližnju bolnicu, gdje je preminuo.

Identitet napadača još uvijek nije poznat, kao ni to šta se dešavalo prije napada, te policija traga za više potencijalno povrijeđenih osoba, prenosi Norway Today.

Podsjećamo, ovo je drugi napad u posljednje vrijeme u Norveškoj. Prije mjesec dana muškarac naoružan lukom i strijelom te nožem, ubio je pet osoba u gradiću jugozapadno od Osla.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Bivši UFC borac Maiquel Falcao ubijen nožem u Brazilu

VIDEO - NFL igrač hodao gol ulicom i pretukao policajca, snimak se pojavio i na internetu

Prolaznike napao sjekirom, jednom nanio povrede glave

Masovni ubica Anders Breivik suđenje započeo nacističkim pozdravom i rasističkim simbolima

Norveški sud odlučuje o uslovnoj slobodi za masovnog ubicu Andersa Breivika