VIDEO - Noura Al-Matrooshi ušla u historiju kao prva arapska astronautkinja

VIDEO - Noura Al-Matrooshi ušla u historiju kao prva arapska astronautkinja
Noura Al-Matrooshi nova je astronautkinja u programu Svemirskog centra Mohammed Bin Rashid iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na taj način ona je ušla u historiju, kao prva arapska astronautkinja.

Vijest je na Twitteru objavio potpredsjednik UAE i premijer, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Pored nje, među više od 4.000 kandidata, izabran je i Mohammed Al-Mulla, saopćio je vladar Dubaija. On je naveo da će njih dvoje za buduća istraživanja svemira trenirati sa NASA-om.

"Nacija mi je danas pružila nezaboravne trenutke. Cilj mi je da naporno radim na scenarijima historijskih trenutaka i dostignuća koja će se zauvijek urezati u sjećanje našeg naroda. Zahvaljujem našem mudrom rukovodstvu i timu programa astronauta UAE. Pripreme i rad počinju sada", tvitala je Al-Matrooshi.Ona je rođena 1993. godine i diplomirala je mašinstvo na Univerzitetu Ujedinjenih Arapskih Emirata, navodi se u videu svemirskog centra MBR.

Radi kao inženjerka u National Petroleum Construction Company. Njena strast za svemirom započela je u mladosti, jer je uživala odlazeći na događaje s tom tematikom.

Njen kolega Al-Mulla rođen 1988. godine, a radi kao pilot policije Dubaija, gdje je ujedno i šef njihovog odjela za obuku, prenosi CNN.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Facebook: Izvinjavamo se korisnicima, radimo na otklanjaju problema

''Pali'' Facebook, Instagram i WhatsApp širom svijeta

Imate ove aplikacije na mobitelu? Odmah ih obrišite, zaražene su opasnim virusom

Čistite telefon? Izbjegavajte ova sredstva po svaku cijenu

Aerodrom Bihać uspostavio saradnju s konzorcijem iz Dubaija