VIDEO - Potpisan memorandum: Sporazumno regulirane nadoknade za dežurstvo policijskih službenika u kampu ''Lipa''

VIDEO - Potpisan memorandum: Sporazumno regulirane nadoknade za dežurstvo policijskih službenika u kampu ''Lipa''
- Prije nekoliko noći, a o čemu smo izvještavali javnost, samoubistvo migranta u blizini Privremenog prihvatnog centra „Lipa“ pokrenulo je je nasilnu reakciju jednog dijela migranata koji su tom prilikom napali dežurne policajce. Kao odgovor na ovaj vid nasilja policija je reagirala te u znak upozorenja ispaljeno je nekoliko hitaca u zrak iz vatrenog oružja. Osim toga, sa ovog prostora povučene su ophodnje i to na dva dana...

Kako saznajemo od policijskog komesara, prema zakonima ove države i ovdašnja policija je dužna da pruži asistenciju višim organima, u ovom konkretnom slučaju državnom Ministarstvu sigurnosti i Službi za strance koji i upravljaju kampom.

Međutim, to bi trebali biti povremeni poslovi, ali su od 2019. postali stalni. Upravo zato, tražilo se potpisivanje memoranduma koji bi ovdašnjoj policiji omogućio nadoknade za dežuranje policijskih službenika ispred kampa „Lipa“ koji ga i osiguravaju.

Taj Memorandum, kako kaže Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih polova USK-a, potpisan je prekjučer.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Novi policijski službenici i novo naoružanje za MUP USK-a

U minibusu pronađena dva mrtva migranta, austrijska policija traga za vozačem

MUP USK: JAVNI OGLAS za prijem namještenika na neodređeno vrijeme u Ministarstvu unutrašnjih poslova

VIDEO - Objavljen snimak nesreće u Velikoj Kladuši u kojoj je poginuo vozač

Izmješteni migranti pronađeni u napuštenim objektima na području grada Bihaća