VIDEO - USK: Aktuelizirana problematika rada ugostiteljskih objekata

VIDEO - USK: Aktuelizirana problematika rada ugostiteljskih objekata
- Ministrica privrede Samra Mehić i predstavnici gradskih i općinskih službi nadležnih za poslove privrede, urbanizma i građenja na današnjem sastanku razmotrili su problematiku vezanu za rad ugostiteljskih objekata, između ostalog i onu vezanu za kategorizaciju hotela.

 Najviše pažnje tokom današnje sastanka ministrice privrede i predstavnika gradskih i općinskih  službi nadležnih za poslove privrede, urbanizma i građenja je izazvala tema o upotrebnim dozvolama za ugostiteljske objekte, te o rješenjima odnosno privremenim rješenjima za kategorizaciju hotela.

Jedno od takvih izdanih privremenih  rješenja od strane Ministarstva privrede Unsko sanskog kantona upravo je predmet istrage koju provodi Kantonalno tužilaštvo. Kako bi u budućnosti izbjegli ovakve situacije u Ministarstvu tvrde, privremena rješenja se više neće izdavati.
VIDEO
Izdavanje privremenih rješenja za kategorizaciju hotela u Ministarstvu privrede Unsko sanskog kantona je bila redovna praksa jer su zahtjevi stizali bez upotrebne dozvole, koja je zakonski obavezna. Kod većine zahtjeva je neophodna dokumentacije upotpunjena u nekom razumnom roku, dok su drugi, koji to nisu učinili ni nakon 5 godina predmet istrage Kantonalnog Tužilaštva. PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - USK: Aktuelizirana problematika rada ugostiteljskih objekata

Federalna inspekcija u maju zatvorila 17 objekata zbog kršenja epidemioloških mjera

VIDEO - Hotelijeri i ugostitelji USK: Politiku za ulazak stranaca u BiH niko normalan ne može razumjeti

Javni poziv Ministarstva privrede USK ''Podrška novoosnovanim subjektima male privrede''

Ukinuto ograničenje radnog vremena ugostiteljskim objektima u Sarajevu