VIDEO: Zapjevajmo zajedno - Više od pedeset muzičara snimilo pjesmu ''Ulicom Bišća''

VIDEO: Zapjevajmo zajedno - Više od pedeset muzičara snimilo pjesmu ''Ulicom Bišća''

13.04.2020 - 09:56 USKinfo.ba |Nedugo prije nemilih dešavanja i epidemije, poznati bihaćki muzički umjetnik Adnan Busuladžić, koji već godinama sa balkanskom super zvijezdom Dinom Merlinom obilazi najveće svjetske bine, a u međuvremenu radi kao profesor saksofona i klarineta u „Umjetničkoj školi“ Bihać, sa svojom ekipom iz Haman jazz benda napravio je  aranžman za pjesmu "Ulicom Bišća" i pozvao prijatelje i kolege da mu se pridruže na snimanju.

Više od pedeset muzičara, pjevača i umjetnika iz Bihaća odazvalo se pozivu. Mladi i oni uvijek mladi, iskusni i početnici, poznati i oni koji će to tek postati, svi su bezrezervno podržali ovu ideju i ugradili sebe u novu staru himnu Bihaća.

Bili su tu i frontmeni velikih ex Yu rock bendova kao što su Bijelo dugme i Divlje jagode Alen Islamović i Toni Janković i poznate sevdalije Ibro Selmanović i  Dinko Mujanović, ali i sada popularni Zosko iz Babe Barbarelle, Džengis iz benda Retro, Saša iz Starta, Jure iz Jall Aux Yeuxa, muzički producent Mahir Sarihodžić  i mnogi,mnogi drugi, te  veliki broj  učenika i njihovih profesora iz „Umjetničke škole“ Bihać. Sve ih je u jedno umiksao Nemdžad Alić iz studia Amadeus.

Umjesto da prošetamo Ulicom Bišća i osjetimo ljepotu grada na Uni kroz muziku i sliku svi smo u kućama,dvorištima,terasama. Ipak ,odlučili smo u kućnoj produkciji  zabilježiti i ovo neobično doba našega grada – vrijeme Korone. Uz veliku pomoć Elvira Hadžića koji je hrpe kućnih videa spojio u jedno, uspjeli su da naprave video zapis koji dokumentuje vrijeme u kojem živimo ,ali i grad u kojem žive, jer grad jesu ulice ali prvenstveno i njegovi stanovnici, a ponajprije umjetnici, muzičari i entuzijaste.

Zapjevajmo zajedno Ulicom Bišća.
 

 PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO: Muzička omladina Bihać snimila spot sa Kenanom Mačkovićem

VIDEO - Mladi umjetnici iz regije na autentičan način obradili pjesmu ''Ironman'' Black Sabbatha

Preminuo Paul Matters, basista AC/DC

Bišćani se opraštaju od Emira Hujića, od posljedica koronavirusa preminuo u 42. godini

Alen Islamović za ''Avaz'': Zbog migranata ulazim u politiku, Bišćani se naoružavaju da čuvaju grad