Vrhovni sud ukinuo presudu Suniti Hindić za ubistvo mostarskog poduzetnika

Vrhovni sud ukinuo presudu Suniti Hindić za ubistvo mostarskog poduzetnika

10.11.2021 - 15:29 USKinfo.ba | klix.baVrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo je presudu Kantonalnog suda u Mostaru, kojom je dvadesettrogodišnja Sunita Hindić osuđena na kaznu zatvora od tri i po godine zbog ubistva mostarskog poduzetnika Nine Ivankovića.
Ove informacije za naš portal je potvrdila advokatica osuđene dvadesettrogodišnjakinje Nada Dalipagić.

"Sada će se ročište održati pred Vrhovnim sudom Federacije BiH", kazala je Dalipagić za Klix.ba, navodeći kako Vrhovni sud još nije odredio termin tog ročišta.

Odluka je donesena nakon što je 27. oktobra u Vrhovnom sudu FBiH održana sjednica na kojoj je razmatrana žalba Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i djelomično uvažena.

Podsjetimo da je Tužilaštvo HNK uložilo žalbu na presudu koju je Kantonalni sud u Mostaru izrekao 31. maja u ponovljenom postupku zbog, kako su naveli u žalbi, "bitne povrede odredbi krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja".

Iz Tužilaštva HNK navode kako postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubistvu s umišljajem, dok advokatica osuđene Nada Dalipagić tvrdi da se radilo o ubistvu iz nehata, kako je to u dva navrata ocijenilo i Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru.

Osuđena Hindić je iskoristila zakonsko pravo da prije pravosnažnosti presude izdržava kaznu i da joj se odobri premještaj iz pritvorske jedinice KPZ-a Mostar, u kojoj je bila od 6. oktobra 2019. godine, u KPZ Tuzla, što joj je i udovoljeno 19. jula ove godine.

Podsjećamo, Sunita Hindić ubila je Ninu Ivankovića (55), vlasnika motela "Villa Ivanković" na Buni pored Mostara, 4. oktobra 2019. godine.

Foto: G. Š./Klix.baPODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

Sunita Hindić pravosnažno osuđena na šest godina zatvora

Bošnjačka porodica sačuvala i vratila dragocjene ikone mostarskoj pravoslavnoj crkvi

SIPA uhapsila osmero osumnjičenih za ratne zločine u Mostaru i Nevesinju

Muškarac iz Mostara nožem ubo nevjenčanu suprugu

Mostarska firma zapošljava penzionisane inžinjere