Zadruga i Parovi biće zabranjeni i u BiH?!

07.02.2019 - 12:09 USKinfo.ba | bhdijaspora.netProfesorica na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić smatra da bi i BiH po uzoru na Crnu Goru trebala ograničiti emitovanje rijaliti programa kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

“Podržavam takve inicijative, prvenstveno kao roditelj čija će djeca doći u fazu da ostaju sama kod kuće i samostalno biraju sadržaj na televiziji. Neki će reći da isto to mogu naći i na internetu, ali ipak od nečega moramo krenuti. Čemu ti rijalitiji – pitaTrivićeva.

Ona ističe da cenzure neželjenog sadržaja na televiziji možda izgledaju kao povratak u prošlost, ali da to uopšte nije tako.

Podsjećamo, Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu “Media centra”, nedavno je donijela odluku o ograničenom emitovanju rijaliti programa iz Srbije kako bi zaštitili maloljetnike od štetnih sadržaja na televiziji.

“Godinama televizije iz Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom cijelog dana rijaliti programe u kojima često promovišu nasilje i govor mržnje – rekao je direktor organizacije “Media centar” Goran Đurović.

Iz AEM su odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posljedicu potrebe unapređenja zaštite maloljetnika od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju.PODIJELI OVU VIJESTTVOJ STAV JE BITAN - KOMENTIRAJ!


MARKETING


MARKETING
POVEZANE VIJESTI

VIDEO - Haos u Zadruzi: Filip Car slomio vilicu Ademiru Pelešu iz Tuzle

Nakon raskida Kenana i Rialde, oglasio se njegov brat: Šta je Tahirović saznao o svojoj djevojci prilikom dolaska u Sarajevo?

VIDEO(18+) Haos: Lepi Mića napao Kenana, psovao mu majku i oca, Rialdu nazvao prostitutkom

VIDEO - TV voditelj Adi Bebanić diskvalifikovan iz Zadruge, organizatori ga tuže za 50 hiljada eura

Sanjali ste bivšu ljubav: Evo šta to znači?