Connect with us

BOSNA I HERCEGOVINA

Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje opet pala zbog preopterećenosti, građani ogorčeni

Objavljeno

na datum

sluzba za zaposljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje jutros je, za sve zainteresovane za programe pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju, otvorio mogućnost prijave za ove mjere i to online putem.

Međutim, kako nam javljaju brojni građani, to je gotovo nemoguće s obzirom da je sistem pao već u 8 sati.

“Program je otvoren jutros u 8 sati, međutim, bilo je nemoguće poslati prijavu i server je trenutno pao. Ovo se dešava svake godine i svake godine imamo isti problem. Ne znam da li se ovdje namjerno prikazuje greška jer kada dođem do dijela gdje treba da kliknem i pošaljem prijavu, samo mi izbaci grešku”, kazao nam je jedan čitalac koji je pokušao da se prijavi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Druga čitateljka tvrdi da je 47 minuta sa pet različitih računara pokušavala izvršiti prijavu, da bi u 48 minuti izašla poruka da su sredstva za njen kanton već podijeljena iako je server sve vrijeme bio nedostupan.

Kontaktirali smo i Federalni zavod za zapošljavanje odakle su nam rekli kako je istina da je stranica pala, te da utvrđuju o čemu se radi. Vjerovatno se, kažu, radi o zakrčenju, preopterećenosti stranice, a o daljim koracima će uskoro obavijestiti javnost.

Ovaj problem sa serverom se ponavlja iz godine u godinu što opravdano kod mnogih budi sumnje da se izbor kompanija koje biti dio programa pomoći namješta.

Podsjetimo da su za ove programe osigurana sredstva u iznosu od 61 milion KM, kojima se planira obuhvatiti 11.500 nezaposlenih osoba.Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSNA I HERCEGOVINA

VIDEO – Puljić: Prepuna sala na prezentaciji rezolucije o Srebrenici pokazala humanu stranu svijeta, podrška je nepokolebljiva

Objavljeno

na datum

Administator

Prepuna sala na prezentaciji rezolucije o Srebrenici na kojoj smo vidjeli da svijet ima i humanu stranu. U ovom trenutku rezolucija ima nepokolebljivu potporu, objavio je na svom profilu na platformi X, bivši Twitter, novinar Ivica Puljić koji je bio na licu mjesta u New Yorku.

On je ocijenio “odličnom” prezentaciju rezolucije o Srebrenici na kojoj je “dominirao” ambasador BiH u Ujedinjenim narodima Zlatko Lagumdzija.

Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja, “svjetski demokratski oslonac”, bile su protiv. Puljić zaključuje da rezolucija ima većinsku potporu u UN-u.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Diplomatski predstavnik Hrvatske, koji je bio na prezentaciji, potvrdio mu je da će Hrvatska sponzorirati rezoluciju, dok mu je crnogorski diplomata rekao da još nisu dobili smjernice iz Podgorice kako da se postave.

– Naišao sam u hodniku UN-a na ruskog ambasadora Vasilija Nebenzyu, koji nije bio na prezentaciji rezolucije o Srebrenici. Pitao sam ga za navodni ruski amandman na rezoluciju, on mi je odgovorio: “Ma, kakav amandman. Nema amadmana. Da ga ima rezolucija bi dobila još više glasova.”

Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici UN-a, konsultacije o nacrtu nazvanom “Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995” sazvale su stalne misije Njemačke i Ruande, zajedno sa misijama Albanije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Finske, Francuske, Irske, Italije, Jordana, Holandije Lihtenštajna, Malezije, Novog Zelanda, Slovenije, Turske i SAD-a.

Prijedlog rezolucije bi na dnevnom redu trebalo da se nađe početkom maja.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Nacrt rezolucije predviđa da 11. juli bude proglašen Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, koji bi se obilježavao svake godine.

– Bez rezerve se osuđuje svako poricanje genocida u Srebrenici i pozivaju države članice da sačuvaju utvrđene činjenice, uključujući i one kroz obrazovni sistem, u cilju sprječavanja revizionizma i pojave genocida u budućnosti – navedeno je u nacrtu rezolucije.

Rezolucija takođe “osuđuje radnje koje veličaju osuđene za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid, uključujući i one odgovorne za genocid u Srebrenici”, dok se “ističe važnost završetka procesa pronalaženja i identifikacije preostalih žrtava genocida u Srebrenici”.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Miting “Srpska te zove” u Banjoj Luci: Prisustvuje hiljade ljudi i dio političkog vrha Srbije

Objavljeno

na datum

Administator

Miting “Srpska te zove” u Banjoj Luci organizovan je danas na Trgu Krajine, a cilj vlasti u Republici Srpskoj je unificirati stavove srpskog naroda o genocidu u Srebrenici, a što dolazi kao reakcija na najavljeno usvajanje rezolucije u UN-u, koje su već podržale brojne evropske zemlje.

Mitingu je prethodila sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj je usvojen izvještaj koji negira genocid u Srebrenici, kao i zaključci, koje su podržali svi zastupnici, u kojem se relativizira ovaj strašni zločin, ali poziva i na ostavku Zlatka Lagumdžije, ambasadora BiH u UN-u.

Skup je počeo himnom “Moja Republika”, a političari su do bine ispraćeni uz aplauz. Ubrzo su počeli govori, u kojima su vrijeđani bošnjački političari, negiran je genocid, a veličana je ruska agresija na Ukrajinu.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s političkim vrhom entiteta, došli su i zvaničnici iz Srbije poput predsjednice Skupštine Srbije Ane Brnabić, ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, predsjednice Srpske stranke Zavetnici Milice Đurđević Stamenkovski.

Na trgu je prisutno hiljade ljudi, koji su došli iz brojnih gradova Republike Srpske, ali i Srbije, sudeći prema autobusima, koje je moguće vidjeti na ulicama Banje Luke. Pojedini sa sobom nose zastave entiteta, Srbije i Rusije, kao i fotografije ubijene srpske djece iz prethodnog rata. U masi se može vidjeti i fotografija ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

EUFOR će patrolirati širom BiH tokom aprila i maja

Objavljeno

na datum

Administator

Strateške rezervne snage EUFOR-a raspoređene u Bosni i Hercegovini radi obuke sa postojećim jedinicama ove međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH patroliraće širom BiH tokom aprila i maja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rekli su Srni iz mirovnih snaga.

Na pitanje zašto su rezervne snage raspoređene na više lokacija na području Istočnog Sarajeva, iz EUFOR-a su naveli da raspoređivanje ovih snaga nije povezano sa bilo čim drugim, te da su ove aktivnosti planirane duže vrijeme i usmjerene su na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja.

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-aa, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra “Tom”, kod stadiona “Vlajko Petrović” i u užem centru Pala.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi EUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obavijeste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu