Connect with us

BOSNA I HERCEGOVINA

Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje opet pala zbog preopterećenosti, građani ogorčeni

Objavljeno

na datum

sluzba za zaposljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje jutros je, za sve zainteresovane za programe pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju, otvorio mogućnost prijave za ove mjere i to online putem.

Međutim, kako nam javljaju brojni građani, to je gotovo nemoguće s obzirom da je sistem pao već u 8 sati.

“Program je otvoren jutros u 8 sati, međutim, bilo je nemoguće poslati prijavu i server je trenutno pao. Ovo se dešava svake godine i svake godine imamo isti problem. Ne znam da li se ovdje namjerno prikazuje greška jer kada dođem do dijela gdje treba da kliknem i pošaljem prijavu, samo mi izbaci grešku”, kazao nam je jedan čitalac koji je pokušao da se prijavi.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Druga čitateljka tvrdi da je 47 minuta sa pet različitih računara pokušavala izvršiti prijavu, da bi u 48 minuti izašla poruka da su sredstva za njen kanton već podijeljena iako je server sve vrijeme bio nedostupan.

Kontaktirali smo i Federalni zavod za zapošljavanje odakle su nam rekli kako je istina da je stranica pala, te da utvrđuju o čemu se radi. Vjerovatno se, kažu, radi o zakrčenju, preopterećenosti stranice, a o daljim koracima će uskoro obavijestiti javnost.

Ovaj problem sa serverom se ponavlja iz godine u godinu što opravdano kod mnogih budi sumnje da se izbor kompanija koje biti dio programa pomoći namješta.

Podsjetimo da su za ove programe osigurana sredstva u iznosu od 61 milion KM, kojima se planira obuhvatiti 11.500 nezaposlenih osoba.Stranica Federalnog zavoda za zapošljavanje, prenosi Klix.ba

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Klikni za komentar

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BOSNA I HERCEGOVINA

EUFOR će patrolirati širom BiH tokom aprila i maja

Objavljeno

na datum

Administator

Strateške rezervne snage EUFOR-a raspoređene u Bosni i Hercegovini radi obuke sa postojećim jedinicama ove međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH patroliraće širom BiH tokom aprila i maja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rekli su Srni iz mirovnih snaga.

Na pitanje zašto su rezervne snage raspoređene na više lokacija na području Istočnog Sarajeva, iz EUFOR-a su naveli da raspoređivanje ovih snaga nije povezano sa bilo čim drugim, te da su ove aktivnosti planirane duže vrijeme i usmjerene su na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja.

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-aa, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra “Tom”, kod stadiona “Vlajko Petrović” i u užem centru Pala.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi EUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obavijeste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

U FBiH u februaru negativan prirodni priraštaj, minus 633

Objavljeno

na datum

Administator

U Federaciji BiH /FBiH/ prirodni priraštaj u februaru bio je negativan i iznosio je minus 633, dok je vitalni indeks /odnos broja živorođenih i umrlih/ 64.

Registrovano je 1.110 živorođene djece, dok su umrla 1.743 lica, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Negativni prirodni priraštaj zabilježen je u svim kantonima.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

U Tuzlanskom kantonu prirodni priraštaj iznosio je minus 144, Sarajevskom minus sedam, Unsko-sanskom minus 79, Livanjskom minus 37, Zeničko-dobojskom minus 115, Posavskom minus 31, a u Bosansko-podrinjskom minus devet, Srednjobosanskom minus 110, Hercegovačko-neretvanskom minus 80, te Zapadnohercegovačkom minus 21.

U FBiH u februaru su zaključena 554 braka, a 143 su razvedena.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati

BOSNA I HERCEGOVINA

Helez građanima Banje Luke poručio da zavire u frižider prije kretanja na Dodikov miting: Zašto je prazan?

Objavljeno

na datum

Administator

Ministar odbrane u Vijeću ministara BiH Zukan Helez komentarisao je za danas najavljeni skup u Banjoj Luci, kao i posebnu sjednicu NSRS-a koja je u toku.

Kako je rekao Helez, izbore u Bosni i Hercegovini pa tako i u bh entitetu RS, koji je sastavni dio BiH, će provoditi Centralna izborna komisija BiH.

“Oni koji budu učestvovali u donošenju entitetskog izbornog zakona krše Ustav BiH i moraju biti sankcionisani od pravosudnih institucija BiH.Izvještaj nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine je skup laži i primitivan pokušaj manipulisanja činjenicama. Genocid nad Bošnjacima u Srebrenici je neosporna činjenica utvrđena pred Međunarodnim sudom u Hagu”, kazao je Helez.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je sve političke aktere i građane u RS-u da prihvate istinu o genocidu u Srebrenici, kao što će to uraditi čitav svijet, za nekoliko dana usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN.

“Ova Rezolucija je poziv na mir, ona neće etiketirati srpski narod kao genocidni, kao što to tvrdi nelegalni predsjednik RS Milorad Dodik. Rezoluciju o Srebrenici je potrebna nama u BiH i našoj regiji zbog spoznaje istine i pravde, ali i ljudskom rodu koji stoji na ivici globalnog rata. Donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Ujedinjene nacije imaju priliku ispraviti historijsku nepravdu i pokazati odgovornost za ulogu koju su odigrali u ratu u Bosni i Hercegovini”, dodao je on.

Naglasio je da je najavljeni miting u Banjoj Luci skup podrške nelegalnom predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i njegovim sljedbenicima.

“To je stranački skup, za koji već znaju da će propasti. Iz tog razloga će doći autobusi ljudi iz Beograda da podrže ovo okupljanje. Prilika je ovo da se ‘naplati’ krađa izborne volje građanima Beograda na nedavnim izborima u ovom gradu. Građanima u Banjoj Luci poručujem da zavire u frižider prije nego krenu na miting. Zapitajte se zašto je prazan. Zašto su penzije i primanja u RS najniža u Evropi? Ko je odgovoran za to, Zukan Helez, Christian Schmidt, Michael Murphy ili neko drugi?”, pitao je Helez.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa

Na karaju je pitao ima li nelegalni predsjednik RS-a Milorad Dodik i svita okupljena oko njega ponuditi građanima RS-a išta osim sažvakanih nacionalističkih snova?

“Umjesto srbovanja i snova o otcjepljenju, okrenimo se euratlanskim integracijama. Bosna i Hercegovina je domovina svih nas, dovoljno velika za sve nas. Učinimo je državom u kojoj će svaki čovjek na svakome njenom pedlju imati jednaka prava te ugodno živjeti od svoga rada”, poručio je Helez.

Sadržaj se nastavlja ispod oglasa
Nastavi čitati
Marketing
Marketing

U fokusu