7 članova OO ''Slobodarskih dana'' vratilo Aganu Buniću rješenja o članstvu!

Nesuglasice sa načelnikom Bužima

7 članova OO ''Slobodarskih dana'' vratilo Aganu Buniću rješenja o članstvu!

Objavljeno na dan 24.07.2015 - 15:39 | Izvor: USKinfo.ba | V.R.


Jubilarna 20. godišnjica "Slobodarskih dana viteškog grada Bužima" će očito biti obilježena nesuglasicama između boračkih udruženja Bužima i Općine Bužim.

Naime, ove godine se navršava 20 godina od pogibije Izeta Nanića, a na današnjoj press konferenciji koju je organizirala koordinacija  boračkih udruženja Bužima je istaknuto kako su nesuglasice nastale kada je načelnik Agan Bunić izostavio Hamdiju Mustafića, ratnog zamjenika komandata 505. viteške brigade, Agana Elkasovića, nosioca najvišeg ratnog priznanja značke "Zlatni ljiljan" i Rifu Cinca, predsjednika Zlatnih ljiljana USK-a od od ukupno deset imena koje su oni predložili.

"Najznačajniji datumi iz posljednjeg rata, kao što je datum pogibije Izeta Nanića, legendarnog komadanta 505. viteške brigade se zloupotrebljavaju u prikupljanju jeftinih političkih poena", istakli su bivši borci i starješine, akteri na današnjoj konferenciji.

Slobodarski dani viteškog grada Bužima

"Poznato je šta je u toku rata na svim ratištima bihaćkog okruga značilo ime Izeta Nanića. Mi, njegovi saborci hoćemo da, u spomen na naše viteške pobjede, podignemo jedinstven spomenik pobjedama i ponosu Armije RBiH na legendarnoj Ćorkovači. 5. augusta ove godine, položićemo kamen temeljac, prezentirati idejni projekat i otpočeti radove, to je zasigurno", istakli su iz koordinacije boračkih udruženja.

Agan Bunić je izjavio kako nema ništa protiv zajedničke organizacije:

"Niko nije izbačen iz Organizacionog odbora, mi smo smatrali da ako su tamo komandant i zamjenici, da ne mogu biti svi, jer načelnik imenuje članove u skladu sa odlukom o obilježavanju značajnih datuma. Nemam ništa lično protiv nekih ljudi i pozivam ih da se vrate u organizacioni odbor, te da zajednički organizujemo naše "Slobodarske dane", samim tim što su jubilarni",  kazao je povodom današnje press konferencije za RTVUSK.ba načelnik Bunić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!