A-SDA presuđenog političara za korupciju predlaže za direktora, evo i dokumenta

IMENOVANJA

A-SDA presuđenog političara za korupciju predlaže za direktora, evo i dokumenta

Objavljeno na dan 04.10.2019 - 11:17 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Kadrovska komisija Kantonalnog odbora Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Goraždu zvanično je predložila Eseda Radeljaša presuđenog političara za korupciju na poziciju direktora Direkcije za ceste BPK Goražde.

Iako je ovaj kontroverzni političar danas u izjavi za "Avaz" demantirao takve tvrdnje, dokument koji je procurio u javnost dokazuje da je Radeljaš ipak zvanično predložen kao kadrovsko rješenje za visoku kantonalnu poziciju stranke na čijem je čelu Nermin Ogrešević. 

Dokument odluke kadrovske komisije A-SDA kojim se Radeljaš predlaže na poziciju direktora Direkcije za ceste BPK Goražde potpisao je prije nekoliko dana predsjednik Kadrovske komisije Avdo Mirvić.

Iako postoji zvaničan dokument, potpuno je nejasno i simptomatično zašto je Radeljaš demantirao navode da je trebao postati, iako zvanično presuđen, visoki funkcioner u Goraždu.

Podsjetimo, Radeljaš je za "Avaz" kazao:

- Nije mi jasno kako to mogu nuditi jer moja stranka nije u vlasti i nema nikakvo učešće u tome Kantonu. Ja sam danas istraživao ko je tu informaciju mogao plasirati u javnost. Neko se očigledno igra sa ozbiljnim stvarima. Kada saznam ko je iznio tu bljuvotinu protiv njega ću podnijeti krivičnu prijavu – kazao nam je Radeljaš.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!