Admil Mulalić izabran za v.d. predsjednika DNZ BiH

Velika Kladuša

Admil Mulalić izabran za v.d. predsjednika DNZ BiH

Objavljeno na dan 12.10.2015 - 12:22 | Izvor: USKinfo.ba | reprezent.ba


Saopštenje za medije i javnost

U Velikoj Kladuši je održana sjednica Predsjedništva DNZ BiH, na kojoj je usvojena ranije najavljena ostavka predsjednika DNZ BiH Rifata Dolića, zbog imenovanja na funkciju direktora Službe za zapošljavanje u USK, koja, sukladno članu 5. Zakona o vladinim imenovanjima u Federaciji BiH, nije spojiva sa obnašanjem visokih funkcija u političkoj stranci.

Za vršioca dužnosti predsjednika DNZ BiH, jednoglasnom odlukom Predsjedništva DNZ BiH, imenovan je, dosadašnji član rukovodstva Stranke, Admil Mulalić, koji će ovu dužnost obnašati do održavanja Kongresa Stranke i izbora novog predsjednika DNZ BiH. Rifat Dolić je dužnost predsjednika DNZ BiH obnašao 14 godina i slovio je za moralnog, tolerantnog, principijelnog i odgovornog političara koji je uživao povjerenje i poštovanje članova Stranke, saradnika i demokratske javnosti u Krajini i šire.

U obraćanju članovima Predsjedništva DNZ BiH Rifat Dolić je istakao da je 14 godina na čelu Stranke dug period za jednog istog čovjeka, da u DNZ BiH ima puno onih koji zaslužuju šansu da vode Stranku, da je ponosan na političku misiju koja je postavljena pred DNZ BiH, da je u radu bilo uspona i padova, radosti i razočarenja, dobrih političkih poteza i grešaka, ali da nikada nije bilo kukavičluka, ličnih interesa na račun Stranke i vrijeđanja dostojanstva drugih ljudi.

Na kraju svoga obraćanja Dolić je istakao da je njegova veza sa DNZ BiH i građanima trajna, da on zajedno sa novim predsjednikom, članovima rukovodstva i članovima Stranke nastavlja raditi na vraćanju povjerenja i jačanju političkog uticaja DNZ BiH u Krajini i BiH, te je zahvalio svojim saradnicima, članstvu i prijateljima Stranke na podršci i povjerenju koje je uživao, a novom predsjedniku DNZ BiH zaželio je puno uspjeha u radu i puno vjetra u leđa u obavljanju ove odgovorne i časne dužnosti.

Novoizabrani v.d. predsjednik DNZ BiH Admil Mulalić zahvalio se na ukazanom povjerenju i istakao da je on čovjek kontinuiteta na čelu Stranke, da će zajedno sa rukovodstvom i članovima Stranke nastaviti graditi i vraćati jedinstvo i povjerenje u DNZ BiH, koje je narušeno nametnutim podjelama i eksperimentima iz bliske prošlosti, kojima je nanesena ogromna šteta po DNZ BiH i njeno članstvo, a Velika Kladuša ponižena i vraćena bar 10 godina unazad.

Na kraju svoga obraćanja Predsjedništvu DNZ BiH, Mulalić je naglasio da odmah počinje sa pripremama Stranke za predstojeće Lokalne izbore i da u svome radu očekuje podršku i pomoć kompletnog rukovodstva i članstva DNZ BiH i da će se posebno posvetiti gradnji jedinstva u Stranci i vraćanju pod okrilje Stranke svih onih koji su u bliskoj prošlosti bili žrtve manipulacija, prevara i eksperimenata od strane onih koji su pokušali Stranku privatizirati i staviti je u funkciju ličnih i porodičnih interesa i ciljeva.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!