Admir Katica: I dalje ćemo Vladi i MUP-u USK pružati podršku

OBILJEŽEN DAN POLICIJE

Admir Katica: I dalje ćemo Vladi i MUP-u USK pružati podršku

Objavljeno na dan 12.06.2019 - 22:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, prisustvovao je danas Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana policije MUP-a Unsko-sanskog kantona koja je održana u Bosanskom Petrovcu.

Tom prilikom Katica je u ime Vlade KS preuzeo zahvalnicu za profesionalnu saradnju koju su mu uručili ministar i komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić i Mujo Koričić.

Ranije je Vlada KS, na prijedlog Admira Katice, 16. maja ove godine donijela odluku o izdvajanju 200.000 KM kao pomoć ovom Kantonu u upravljanju migrantskom krizom.

"Želim izraziti punu podršku policiji USK u njihovim naporima da održe sigurnost, javni red i mir na području ovog Kantona. Osim sigurnosnih izazova, bihaćka policija suočava se i s izazovima u pogledu deficita ljudskih i finansijskih resursa. Posljednja dešavanja na području ovog Kantona, kada je došlo do masovne tuče između migranata te učestala narušavanja javnog reda i mira i činjenje drugih krivičnih djela od strane migranata, je još jedan od dokaza koliko je policijski posao opasan, zbog čega i jeste jedan od najčasnijih poziva. Skoro da nema dana da pripadnici MUP-a USK ne rade prekovremeno i da nisu na terenu zbog migranata kojih svakim danom na stotine dolazi na područje ovog Kantona. MUP i Vlada Kantona Sarajevo su i do sada Vladi i MUP-u USK pružali podršku i u skladu s našim mogućnostima imamo namjeru i nastaviti", kazao je Katica.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!