Adnan Ćatić izašao iz zatvora, početkom godine dogovor o meču s Abrahamom

SUD U KOLNU

Adnan Ćatić izašao iz zatvora, početkom godine dogovor o meču s Abrahamom

Objavljeno na dan 23.12.2019 - 14:16 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena Adnan Ćatić (Felix Sturm) izašao je danas u popodnevnim satima iz zatvora u Ossendrofu nakon što je uplaćena kaucija u iznosu od 300.000 eura, javio je Kölnische Rundschau.

Kao što je već ranije najavljeno, Sud je odobrio zahtjev, a samo je ostalo da se uplati kaucija i riješe proceduralni detalji. Ćatić je morao predati bosanski i njemački pasoš na regionalnomm sudu u Kolnu, a bit će obavezan da se jednom sedmično javi u policijsku stanicu u blizini svog prebivališta.

Jedan od uvjeta za puštanje Ćatića na slobodu, prema navodima njemačkih medija, bio je i njegov povratak u ring kako bi mogao vratiti poreske dugove. Prvi meč bi trebao biti protiv još jednog bivšeg prvaka svijeta Arthura Abrahama koji je rekao da bi prekinuo penziju samo radi meča sa Ćatićem.

"Spreman sam za njega", rekao je Abraham za Bild.

Dogovor o borbi trebao bi biti postignut početkom 2020. godine, a Ćatić će nakon osam i po mjeseci provedenih u zatvoru novogodišnje praznike provesti s porodicom.

"Svi žele vidjeti tu borbu. Felix se spremao dok je bio u zatvoru. Početkom godine sjest ćemo s Abrahamom i pokušat ćemo dogovoriti borbu", rekao je Ćatićev menadžer Roland Bebak.

Podsjetimo, Ćatić je optužen za utaju poreza od 5,8 miliona eura, a advokati kažu kako je riječ o iznosu ne većem od 2,2 miliona eura.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!