TRENUTNO ČITATE
Ajdin živi američki san

Mladi Konjičanin prikazuje umijeće na košarkaškim terenima

Ajdin živi američki san

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 09:20 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Ajdin Maksumić, 20-godišnjak iz Konjica, pruža odlične partije na košarkaškim terenima u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutno živi u Ohaju, gdje na Univerzitetu Rio Grande izučava biznis menadžment i nastupa za njegov košarkaški tim.

Puna školarina

Pažnju menadžera na sebe skrenuo je na jednom turniru u Srbiji, gdje je nastupao za ekipu Bosne. Jedan od njih ponudio mu je nastavak karijere u Americi. Nakon priprema u Beogradu, 2015. godine Ajdin odlazi u Arkanzas i upisuje se u srednju školu „Central Park Academy“, za koju je nastupio na američkim parketima u brojnim košarkaškim mečevima. Maksumić je kroz srednju školu uspio sebi osigurati punu školarinu za fakultet, nakon čega se preseljava u Ohajo.

Govoreći o svojim uspjesima, mladi košarkaš kaže da su za to najviše zaslužni njegova porodica, prvenstveno otac Sulejman, majka Nusreta, sestre Ajla i Belma, brat blizanac Belmin, kao i prijatelji. Ne zaboravlja spomenuti ni KK Konjic.

Podrška porodice najbitnija

Ajdin kaže da se veoma dobro snašao u Americi, s obzirom na to da je u toj zemlji zatekao sasvim drugi stil života naspram onog u Konjicu i u Evropi.

Divni ljudi

- Na ovom divnom putovanju upoznao sam bezbroj divnih ljudi, ali jedna osoba se izdvaja. Riječ je o mojoj djevojci Esmeraldi, također iz Konjica, koja je u Ameriku sa svojim roditeljima stigla 1998. godine i, eto, sudbina je htjela da se nas dvoje Konjičana upoznamo u dalekoj i velikoj Americi - dodaje Maksumić.

Kaže da rodno mjesto ne zaboravlja i da mu nedostaje.

- Svako ljeto koristim da dođem i posjetim svoj grad i porodicu, jer bez njih od ovoga ne bi bilo ništa. Grad Konjic i moje rodno mjesto Spiljani mnogo mi nedostaju, uz sve te divne ljude koji su mi podrška na mom putu, a ja ću se i dalje predstavljati ko sam, šta sam i odakle dolazim, svaki dan - kaže Maksumić.

Nakon završenog školovanja Ajdin želi ostati u Americi i započeti novi život s djevojkom.

U obećanoj zemlji opoznao i srodnu dušu


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!