Akcija SIPA-e, ima uhapšenih

BiH

Akcija SIPA-e, ima uhapšenih

Objavljeno na dan 26.01.2021 - 15:14 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine danas su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Skuter 2" koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima, saopšteno je iz SIPA-e.

“Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ‘Organizovani kriminal’, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 210a. istog zakona ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.


Operativna akcija “Skuter 2” realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada. U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Foto:SIPATAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!