TRENUTNO ČITATE
Akcija SIPA-e u Cazinu

UNSKO-SANSKI KANTON

Akcija SIPA-e u Cazinu

Objavljeno na dan 07.05.2021 - 11:15 | Izvor: USKinfo.ba | N1


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Unsko-sanskog kantona realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Award“, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopćeno je danas iz SIPA-e.

Kako je saopćeno, u akciji је slobode lišenо јedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

”Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese lica, vozila, stambenih i pomoćnih objekata na tri lokacije u Cazinu, Velikoj Kladuši i Bužimu, i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain i marihuana, te druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku”, saopćeno je.

Nakon kriminalističke obrade, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!