Akcija SIPA-e u Sarajevu: Blokirano više od sedam miliona KM na računima, pretreseni i sefovi

U DEVET BANAKA

Akcija SIPA-e u Sarajevu: Blokirano više od sedam miliona KM na računima, pretreseni i sefovi

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 09:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su akciju kodnog naziva "Profit" i izvršili privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima u vlasništvu 11 fizičkih i jedne pravne osobe u ukupnom iznosu većem od sedam miliona KM.

SIPA je po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS u utorak i srijedu pretresla pet sefova kod komercijalnih banaka koje su koristile četiri osobe te su otkrivena i privremeno oduzeta novčana sredstva u iznosu od 598.970 EUR i zlatni nakit (9 zlatnih dukata, tri narukvice, tri ogrlice, četiri privjeska, sedam prstenova, devet lančića, sedam naušnica, dvije značke, broš, zrno bisera, kopča za naušnicu, zlatni zub, sat).

Tokom akcije je ukupno blokirano 7.071.961 KM lociranih na 24 računa otvorena kod devet banaka i jednog investicionog fonda (iznos od 2.218.498 KM i iznos od 2.481.536 eura)

Privremeno oduzeta novčana sredstava i predmeti bit će dostavljeni u daljnju nadležnost Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Akcija je realizovana uz asistenciju službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

"Zbog tajnosti istrage ne možemo dati više detalja osim potvrde da je istraga u toku", rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!