Ako nema sredstava za talentiranu i uspješnu djecu, za koga ima?

Revoltirani odnosom Općine, reagovali saopćenjem

Ako nema sredstava za talentiranu i uspješnu djecu, za koga ima?

Objavljeno na dan 09.03.2016 - 11:49 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu našeg portala stiglo je saopćenje za javnost Stonoteniskog kluba ''Ključ''. Saopćenje prenosima u cjelosti: 

''Budući da smo u posljednje vrijeme često obasuti pitanjima zašto naša djeca iz STK "Sana" Ključ nastupaju za "Spin 2012" iz Sarajeva, odlučili smo vas upoznati sa pravim, žalosnim stanjem i motivima koji su nas pokrenuli na naredne postupke.
U maju 2014. godine Sportski savez Općine Ključ je samovoljno ukinuo financiranje STK "Sana" bez ikakve prethodne najave i konsultacije o prestanku finansiranja. Postupak je tim više čudan jer je STK "Sana" jedini klub isključen iz finansiranja, a ujedno smo najtrofejniji sportski kolektiv Općine Ključ  u loptačkim disciplinama. Napominjemo da smo posljednjih 5 godina na pobjedničkom prijestolju; jednom smo bili prvi u BiH, 3 godine smo bili drugi i jednom smo bili treći u BiH.
Uz ovo moramo dodati i dvije titule DRŽAVNOG PRVAKA u pojedinačnoj kategoriji 2013. i 2015. godine Jašarević Kenana. Očito da ovi blistavi rezultati nisu poželjni u našem Sportskom savezu, jer su nas bez ikakvog pisanog dokumenta isključili iz finansiranja iako smo u više navrata tražili od  Sportskog saveza Ključ da nam se dostavi odluka u pisanoj formi, koju nikad nismo dobili. 

Uvidjevši da je ovaj Sportski savez gotovo privatizovan, tražili smo prethodnih godina Pravilnik o raspodjeli sredstava, koji također nikad nismo dobili. Obratili smo i općinskoj komisiji za kulturu i sport, te ih upoznali sa stvarnim stanjem ali ništa nije poduzeto. Također smo upoznali načelnika, ali je stanje ostalo nepromijenjeno. 
Uvidjevši da se više nemamo više kome obratiti, a bez ikakve opravdane podrške u ovom gradu, mi smo 2015. godine istupili iz OVAKVOG Sportskog saveza, jer na takav način mi nismo mogli opstati.
Nakon toga smo dobili nekoliko ponuda da naša djeca nastupaju za druge klubove iz drugih gradova. Najbolja opcija da se ne ugasimo bila je pristupanju STK "Spin 2012" iz Sarajeva u kojem smo i danas.
Dragi ljubitelji sporta i stonog tenisa, ovako se radi u našem gradu, a vi prosudite da li smo imali bolji izbor?'' navodi se u saopćenju. 

 

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!