Ako uđu u BiH, Džeko, Pjanić, Zukanović i Begović moraju u karantin 14 dana i ne mogu igrati - Otkazivanje baraža sve bliže!

EURO 2020

Ako uđu u BiH, Džeko, Pjanić, Zukanović i Begović moraju u karantin 14 dana i ne mogu igrati - Otkazivanje baraža sve bliže!

Objavljeno na dan 11.03.2020 - 13:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Baraž za Euro u kojem nastupa nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će najvjerovatnije biti odgođen, saznaje Klix.ba.

Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas neprestano rade kako bi se riješila novonastala situacija u kojoj je skoro pa nemoguće garantovati sigurnost igrača na zelenom terenu.

Situacija s koronavirusom u našoj državi se pogoršava, te je pitanje da li bi naša država mogla organizovati utakmicu/utakmice baraža u Zenici.

Zmajevi bi trebali igrati protiv Sjeverne Irske u Zenici 26. marta, a četiri dana kasnije bi igrali eventualno finale baraža protiv Slovačke ili Republike Irske.

S obzirom da će se Premijer liga BiH igrati bez prisustva publike u naredna dva kola, te da državne, federalne i kantonalne institucije već uveliko uvode zabrane u svim sferama društvenog života, za očekivati je da također reaguju kada su sportski događaji u pitanju i uskoro zabrane održavanje svih utakmica.

Kako saznajemo, čelnici Nogometnog saveza BiH će uskoro stupiti u kontakt i s državnim institucijama kako bi se konsultovali oko ove situacije.

Osim toga, naš savez se suočava i sa potencijalnim otkazivanjem dolaska naših najvećih zvijezda.

Naime, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ervin Zukanović i Asmir Begović igraju u Italiji, te bi morali 14 dana biti u karantinu po dolasku u BiH i ne bi mogli igrati utakmicu protiv Sjeverne Irske.

Slične probleme imaju i ostale reprezentacije u baražu, te bi osim bh. vlasti mogla reagovati i UEFA i odgoditi sve utakmice dok se situacija u Evropi ne poboljša.

Službenu potvrdu ove informacije trebali bismo dobiti u narednim danima.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!